..το συγκεκριμένο ποτό έγινε πασίγνωστο παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Αμερική, όπου έδωσε και το όνομά του στην ομώνυμη ταινία του 1988 με πρωταγωνιστές τον Μελ Γκίμπσον, τη Μισέλ Πφάιφερ και τον Κέρτ Ράσελ

KC0604H_Tequila-Sunrise_s4x3

Λοιπόν, σήμερα αποφάσισα να σας δώσω την συνταγή ενός απολαυστικότητου cocktail! Και δεν θα σας δώσω απλά την συνταγή αλλά και θα σας πώ και την μικρή ιστορία του.

Πρόκειται για το….. Tequila Sunrise!!

Είναι παντελώς άγνωστη η πραγματική του προέλευση. Όμως έχει κυριαρχήσει η ιστορία που θέλει την προέλευσή του από ένα barman, ο οποίος τα έπινε με τους φίλους του κρυφά ένα βράδυ και τον “‘επιασε” το αφεντικό του. Ο barman τότε ισχυρίστηκε πως περίμενε την αυγή για να δημιουργήσει ένα cocktail με τα χρώματα της ανατολής.

Μπορεί να σας ακούγονται “μπαρούφες” αυτά που σας λέω αλλά το συγκεκριμένο ποτό έτσι έγινε πασίγνωστο παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Αμερική, όπου έδωσε και το όνομά του στην ομώνυμη ταινία του 1988 με πρωταγωνιστές τον Μελ Γκίμπσον, τη Μισέλ Πφάιφερ και τον Κέρτ Ράσελ

tequila-sunrise-feat-image-1-620x350

Tequila Sunrise λοιπόν και ιδού η συνταγή….

Υλικά (για 1 ποτήρι)

40 ml τεκίλα blanco El Jimador
1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
10 ml σιρόπι γρεναδίνης
πάγο

Εκτέλεση

Βάζετε τα παγάκια και όλα τα παραπάνω υλικά , εκτός από το σιρόπι γρεναδίνης, σε σέικερ τύπου Cobbler (με φίλτρο). Αν δεν έχετε τέτοιου είδους σέικερ, οκ..μην αγχώνεστε!

Ανακινείτε στη συνέχεια δυνατά για 10 περίπου δευτερόλεπτα.

Ρίχνετε το μείγμα σε ψηλό ποτήρι και στη συνέχεια προσθέστε το σιρόπι γρεναδίνης.

Ήρθε η στιγμή να το απολαύσετε!

Cheers!