flat-bread-pizzas-61

Burgers! Αν το φάς..κολλάς! Το αγαπημένο φαγητό των Αμερικάνων έχει μπεί για τα καλά και στην Ελληνική κουζίνα και όπως πολλοί υποστηρίζουν, πάει σιγά σιγά να αντικαταστήσει το “ιερό”….σουβλάκι!!

Ώρα για αυθεντικά Αμερικάνικα Βurgers λοιπόν και…πάρτε μολύβι και χαρτί…

Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά λάπα, 1 φορά περασμένο, με 30% λίπος
  • 4 ψωμάκια brioche
  • 4 αυγά
  • Κέτσαπ, Μουστάρδα, Μαγιονέζα 
  • Bacon
  • Τυρί cheddar σε φέτες
  • Iceberg ψιλoκομμένο
  • Ντομάτα σε ροδέλες
  • Κρεμμύδια σε ροδέλες
  • Αγγουράκι πίκλες σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

1. Πλάθετε τον κιμά σε 4 burgers σύμφωνα με τις οδηγίες της εισαγωγής μας.

2. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά (ή την πλάκα του BBQ) να πυρώσει καλά.

3. Ακουμπάτε το burger στο τηγάνι και το ξεχνάτε για 3 λεπτά. Φυσικά εννοείται ότι δεν βάζουμε καμία λιπαρή ουσία (λάδι / βούτυρο) στο τηγάνι μας.

4. Αλατίζετε το μπιφτέκι σας και το γυρνάτε από την άλλη. Βάζετε το bacon στο τηγάνι γύρω από τα burgers και ψήνετε 3-4 λεπτά.

5. Παράλληλα σε ένα τηγανάκι, τηγανίστε σε ελαιόλαδο τα αυγά.

image1

6. Περίπου 1 λεπτό πριν κατεβάσετε τα μπιφτέκια, βάλτε μία δυό φέτες cheddar σε κάθε μπιφτέκι.

image2

7. Σερβίρετε στα ψωμάκια με τα toppings και τις σάλτσες της προτίμησής σας.

image3