Chicken thighs με σάλτσα γκρέιπφρουτ/πορτοκάλιου
Ένα πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Πιστέψτε με όλοι θα σας ρωτούν πως είναι δυνατόν να μαγειρέψατε ένα τόσο νόστιμο φαγητό. Μην χάνουμε χρόνο....μολύβι και χαρτί!

Μερίδες: 4, Χρόνος Προετοιμασίας: 10′, Χρόνος Μαγειρέματος: 35-40′

Υλικά

•8 μπουτάκια κοτόπουλου

•1 grapefruit

•1 πορτοκάλι

•3 κ.σ. ελαιόλαδο

•1/2 κούπα νερό

•Ξύδι λευκό

•1 κούπα κέτσαπ

•1 κ.γ. ζάχαρη λευκή

•Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

image2

Εκτέλεση

1. Με έναν αποφλοιωτή, ξεφλουδίζουμε το γκρέιπφρουτ και το πορτοκάλι. Τα στύβουμε.

2. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα κοτόπουλα. Μόλις ξεκολάνε εύκολα από τη μία μεριά, τα γυρίζουμε. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές, σβήνουμε με το ξύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

3. Ρίχνουμε στο τηγάνι την κέτσαπ, το νερό, τις φλούδες από τα εσπερειδοειδή, το χυμό από το 1/2 γκρέιπφρουτ και το μισό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

4. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20-25 λεπτά προσέχοντας μήπως χρειάζεται να συμπληρώσουμε λίγο ακόμα νερό και σερβίρουμε.

Δια χειρός σεφ