1f3a3b25ef7caf7f899b95a5fee33bda_XL

Δευτέρα σήμερα και για ξεκινήσει η εβδομάδα μας γλυκά και όμορφα, ένα τέτοιο γλυκό είναι ό,τι πρέπει. Εύκολο, πεντανόστιμο, θρεπτικό…ένα γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Ετοιμάστε το και αφήστε το σπιτικό σας να μυρίσει ζάχαρη και κρέμα βανίλιας.

Είστε έτοιμοι; Μολύβι και χαρτί…

Yλικά:

 • 120 γρ. κρόκοι αυγών • 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό • 90 γρ. αλεύρι • 1 στικ βανίλια • 450 γρ. κρέμα γάλακτος • 750 γρ. γάλα • 300 γρ. ζάχαρη • ξύσμα 2 λεμονιών 

 Για το καραμελωμένο φύλλο κρούστας:

•200 γρ. φύλλο κρούστας• 80 γρ. βούτυρο (λιωμένο) • 80 γρ. ζάχαρη άχνη • μέλι

image1

Εκτέλεση:

 Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους με το σιμιγδάλι. Τοποθετούμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε λίγο πριν το σημείο βρασμού.  Χύνουμε το ζεστό μείγμα με την κρέμα και το γάλα σιγά – σιγά στο μείγμα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ένα σύρμα.  Προσθέτουμε και το αλεύρι. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.  Αποσύρουμε από τη φωτιά, και στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C μέχρι να πήξει η πίτα (25 λεπτά περίπου). Σερβίρουμε με τα καραμελωμένα φύλλα κρούστας, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και μέλι. 

Για το καραμελωμένο φύλλο κρούστας:

 Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος,  τοποθετούμε το ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Σκεπάζουμε τα φύλλα με χαρτί ψησίματος και με ένα ταψί των ίδιων διαστάσεων, έτσι ώστε να αποφύγουμε το φούσκωμα τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου μέχρι να ψηθεί και να καραμελώσουν τα φύλλα, για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα φύλλα να κρυώσουν και τα σπάμε σε ανομοιόμορφα κομμάτια.