image1-5

Και επειδή σήμερα σε όλη τη Βοιωτία αλλά και σε όλη τη χώρα, ρίχνει κρύο παγωμένο χιόνι…υπάρχει καλύτερο φαγάκι από τούτο; 

Ζουμερά γιουβερλάκια, με πηχτή σάλτσα και πολύ λεμονάτα!

Μερίδες: 6-8, Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά, Χρόνος Μαγειρέματος: 40-50 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς
  • 1 φλυτζάνι ρύζι νυχάκι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1) Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, το ρύζι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

2) Σε μία φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε τα λαχανικά, το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σέλινο>μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Βάζουμε στο φαγητό το αλατοπίπερο και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

3) Αραδιάζουμε τα γιουβαρλάκια πάνω από τα λαχανικά, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 20 λεπτά. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιου και ανακινούμε καλά για να πάει  παντού.

Ανάψτε τζάκι όσοι έχετε…βάλτε ένα ποτηράκι κρασί και απολαύστε το ωραιότερο φαγάκι του χειμώνα…

Στην υγειά μας και καλή μας όρεξη…