Light Μους Σοκολάτα!

Με γλυκάκι θα την βγάλουμε αυτή την εβδομάδα. Και τί γλυκάκι; Με την πιο λαχαταριστή σοκολάτα! Εύκολη και γρήγορη συνταγή…και είναι για όλους!

Γράψτε τα υλικά…ξεκινάμε..

image2

Μερίδες: 4, Χρόνος Προετοιμασίας: 20′, Χρόνος Αναμονής: 3 ώρες

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (52% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 160 γρ. γάλα φρέσκο
  • 160 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά (2%)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, κομμένη σε κομμάτια. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ακουμπήστε επάνω του ένα ανοξείδωτο μπολ. Ο πάτος του δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ανακατέψτε τη σοκολάτα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη και μόλις λιώσει καλά, κατεβάστε από το μπεν μαρί.

2. Παράλληλα, βάλτε το γάλα και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε το σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά. Εναλλακτικά χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός.

3. Ρίξτε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να έχετε ένα ενιαίο χρώμα.

4. Μοιράστε τη μους σε 4 μπολάκια και βάλτε τη στο ψυγείο για 3 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Yummy…!!!