Mac & Cheese <br> δια χειρός chef <br/>

Μην μου πείτε…μην μου πείτε!; ότι υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ που να μην έχει πέσει με τα μούτρα σε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό; Σήμερα, θα διαβάσετε και ελπίζω στα σπιτικά σας να εκτελέσετε την καλύτερη εκδοχή αυτής της συνταγής.

Μολύβι και χαρτί… 

s

Μερίδες: 4-6, Χρόνος Προετοιμασίας: 30′,Χρόνος Μαγειρέματος: 20-25′

Υλικά

•1 1/2 πακέτο ζυμαρικά σε σχήμα κοράλλι

•3 κ.σ. Βούτυρο αγελάδας

•3 κ.σ. Αλεύρι

•1 κούπα γάλα φρέσκο ζεσταμένο

•1 κούπα ξυνόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου

•Λίγο φρεσκοτριμμένο Μοσχοκάρυδο

•1 κ.γ. Πιπέρι καγιέν

•φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

•120 γρ. τυρί Gruyere ή Γραβιέρα

•170 γρ. τυρί Cheddar τριμμένο

•80 γρ. τυρί Fontina ή Mozzarella

•1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο Μαϊντανό

•1 φύλλο Δάφνης

•100 γρ. Παρμεζάνα

d q

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας (τα βράζουμε 1-2 λιγότερα λεπτά για al dente αποτέλεσμα).

2. Παράλληλα, φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και το ξινόγαλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι καγιέν και τη δάφνη και μαγειρεύουμε άλλα 7 λεπτά ανακατεύοντας.

4.Σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών το καλύπτουμε με το 1/3 της μπεσαμέλ, του μαϊντανού και των τυριών (εκτός της παρμεζάνας) και επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές.

5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Εναλλακτικά, κάνουμε την ίδια διαδικασία σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Μπορούμε επιπλέον να προσθέσουμε και μπέικον που έχουμε πρώτα τσιγαρίσει σε ένα τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι ή βούτυρο.

Καλή όρεξη!!!!