Μοσχάρι Μπουρκινιόν δια χειρός chef

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, όχι μόνο δικό μου φαντάζομαι…αλλά και δικό σας. Φανταστείτε τώρα ένα τρυφερό κομμάτι από μοσχαράκι καλομαγειρεμένο που λιώνει με συνοδεία του αγαπημένου σας ζυμαρικού. Πείτε την αλήθεια…συγκρίνετε;

Μερίδες: 6, Χρόνος Προετοιμασίας: 20-30’, Χρόνος Μαγειρέματος: 6-8 ώρες
Υλικά

  • 1 Κιλό μοσχάρι χτένι ή κιλότο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ½ lit. κόκκινο κρασί (Ιδανικά Βουργουνδίας)
  • 3 καρότα
  • 250 γρ. εσαλότ
  • 100 γρ. πελτέ τομάτας
  • 350 γρ. Μανιτάρια λευκά
  • 100 γρ. bacon
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

 image2

Εκτέλεση

1) Ψιλοκόβουμε τα εσαλότ και κρατάμε στην άκρη 3 ολόκληρα και καθαρισμένα. Ψιλοκόβουμε το bacon.

2) Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε  και σοτάρουμε σε πλατιά κατσαρόλα μαζί με τα εσαλότ και το bacon μέχρι να αρχίσουν να πέρνουν χρυσαφένιο χρώμα. 

3) Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια στα 4, τα καρότα σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3-4 ‘ ακόμα και ρίχνουμε το πελτέ.

4) Ανακατεύουμε και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε το κρασί και τη δάφνη.

5) Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 6-8 ώρες και αν χρειασθεί προσθέτουμε νερό.

Καλή μας όρεξη…