Πατατούλες έχει το μενού σήμερα, αλλά λίγο διαφορετικές.

patates-560x330

Πατατούλες έχει το μενού σήμερα, αλλά λίγο διαφορετικές.

Υλικά

  • 1,5 περίπου κιλό πατάτες mini
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 κουτάλι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 τραγανό μπέικον
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar
  • Μαγειρεμένο κρέας της επιλογής σου με τσίλι
  • 1/4 φλιτζάνι σος

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σ’ ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τις πατάτες και τις 2 κουταλιές λάδι και το αλάτι.
  3. Ψήνουμε για 40 λεπτά με τη φλούδα τους. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό σκουπ “σκαλίζουμε” στο κέντρο της πατάτας και αφαιρούμε το εσωτερικό του.
    Κάνουμε το ίδιο με όλες τις πατάτες και ρίχνουμε το εσωτερικό τους σε ένα μπολ.
  4. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες, ρίχνουμε γάλα, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μπέικον, φρέσκο κρεμμύδι, cheddar.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε με το μείγμα μας τις πατάτες. Βάζουμε το κρέας με το τσίλι και cheddar από πάνω.
  6. Βγάζουμε απ’ τον φούρνο και βάζουμε τη σος και φρέσκο κρεμμύδι από πάνω.