Η μυρωδιά του είναι το πρώτο πράγμα που θα σε κερδίσει.

wd-10-mulled-wine

Εάν επισκεφτείς κάποια από τις βόρειες χώρες κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων (και όχι μόνο αλλά τότε ειδικά έχει την τιμητική του), αποκλείεται να μην δοκιμάσεις mulled red wine δηλαδή αρωματικό κόκκινο κρασί, το οποίο θα πάρεις σε κάποιο από τα πολλά ξύλινα σπιτάκια.

Η μυρωδιά του είναι το πρώτο πράγμα που θα σε κερδίσει.

Η γεύση του το δεύτερο. Θα το πιεις σε χρόνο dt και σίγουρα θα πάρεις και δεύτερο..

Πάμε να δούμε μια πολύ ωραία συνταγή….. Mulled Red Wine λοιπόν…

Θα χρειαστείς:

  • 2 πορτοκάλια
  • 2 φλούδες λεμονιού
  • 2 φλούδες λάιμ
  • 250 gr. ζάχαρη
  • 3 κομμάτια μοσχοκάρφια
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισους
  • 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 μικρό λοβό βανίλιας (προαιρετικό)
  • 1500 ml. κόκκινο γλυκό κρασί
  • 150 ml. νερό
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις φλούδες, την ζάχαρη και τον χυμό των πορτοκαλιών.
    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον λοβό βανίλιας χαραγμένο (εάν τελικά αποφασίσουμε να βάλουμε).
  2. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι από το κρασί και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά και να γίνουν σιρόπι.
  3. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό και βράζουμε σε αρκετά χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά .
    Σερβίρεται ζεστό με μία φέτα πορτοκάλι.

 

** Υπάρχουν και άλλες πιο απλές συνταγές. Σας εγγυώμαι όμως πως η συγκεκριμένη συνταγή είναι το κάτι άλλο!!!

funkycook.gr