Αυτό όμως αλλάζει γιατί μία νέα τάση έχει έρθει για να κάνει την διαφορά. Η διχρωμία...στον ίδιο τοίχο!

30

Τώρα που ο καιρός φτιάχνει για τα καλά, είναι ευκαιρία για πολλούς να κάνουν μικρές αλλαγές στο σπίτι για να φτιάξουν την διάθεσή τους.

Το βάψιμο των τοίχων έκανε πάντα την διαφορά στην διακόσμηση ενός σπιτιού, αλλά για τους περισσότερους από εμάς είναι μια βαρετή διαδικασία.

Αυτό όμως αλλάζει γιατί μία νέα τάση έχει έρθει για να κάνει την διαφορά. Η διχρωμία…στον ίδιο τοίχο!

Και πώς γίνεται; Πολύ απλό. Χωρίστε τον τοίχο στο σημείο που θέλετε χρησιμοποιώντας ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες. Έτσι δεν θα κάνετε κάποιο λάθος την ώρα που βάφετε και η γραμμή που θα χωρίζει τα δύο χρώματα θα είναι σίγουρα ίσια.

25

31

Ένα έξυπνο τρικ για να φαίνεται το δωμάτιό σας ψηλότερο είναι να μην τραβήξετε την γραμμή του άλλου χρώματος πολύ κοντά στο ταβάνι. Προσπαθείστε να είναι δηλαδή λίγο πιο πάνω από την μέση του τοίχου. Εννοείται πως αν το ταβάνι και το πάνω μέρος του τοίχου έχουν το ίδιο χρώμα, το δωμάτιο θα φαίνεται ακόμα ψηλότερο.

26

Και γιατί η γραμμή να μην είναι κάθετη;;

thehomeissue_color02

Το άλλο trend της διχρωμίας στους τοίχους δεν επιβάλλει ο διαχωρισμός των χρωμάτων να είναι σε ευθεία γραμμή. Άρα εδώ δεν χρειάζεστε καν αυτοκόλλητη ταινία.

Βάψτε τον τοίχο που θέλετε να διαμορφώσετε λευκό και στην συνέχεια με ένα έντονο χρώμα κάντε ανομοιόμορφες πινελιές. Η τεχνική αυή θα δώσει μονομιάς στον χώρο σας μια πιο boho διάθεση.

27

28

Εννοείται πως αν επιλέξετε τελικά να κάνετε κάτι τέτοιο σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σας, θα πρέπει να είστε λίγο προσεχτικοί με την διακόσμησή του. Προτιμήστε να “παίξετε” με διακοσμητικά σε κοντινές αποχρώσεις με το χρώμα των τοίχων, ενώ αν έχετε επιλέξει την διχρωμία άσπρο-μαύρο σε κάποιο δωμάτιο του σπίτιού, τα διακοσμητικά στοιχεία από ξύλο είναι μια πολύ καλή επιλογή. (Εδώ να αναφέρω πως η διχρωμία άσπρο-μαύρο ταιριάζει περισσότερο σε κουζίνα-μπάνιο επιλέγοντας το άσπρο να πάει στο πάνω μέρος του τοίχου).

29

Τέλος καλό θα είναι να μην χρησιμοποιήσετε την τεχνική της διχρωμίας σε όλους τους τοίχους του σπιτιού ή του δωματίου σας. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και πιο stylish.

21 22 23 24