11756464_10206059773086685_669778788_n

Ο Μπελίνι, μια αυθεντική συνταγή κοκτέιλ του Giuseppe Cipriani με prosecco (ιταλικός αφρώδης οίνος) και χυμό ροδάκινου είναι ιστορικά η πρώτη σημαντική συνεισφορά του Harry’s bar στην gourmet κουλτούρα. Λέγεται ότι πρωτοεμφανίστηκε στο φημισμένο μπαρ  ως ένα εποχιακό καλοκαιρινό κοκτέιλ τη δεκαετία του ’30. Η έμπνευση από πλευράς γεύσης, προέρχεται μάλλον από την ιταλική συνήθεια να μαρινάρουν ροδάκινα σε κρασί. 

Ο Ciprianni, σύμφωνα με τον γιό του Arrigo, “είχε πάθος με την γεύση των ροδάκινων, ειδικά των λευκών και αναρωτιόταν αν υπήρχε τρόπος να μεταμορφώσει αυτό το μαγευτικό άρωμα σε ποτό που να μπορεί να το σερβίρει στο Harry’s bar”. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβρη, τα ροδάκινα αφθονούν στην Ιταλία (είναι η 2η χώρα στον κόσμο σε παραγωγή μετά την Κίνα, απ’ όπου ιστορικά προέρχεται το φρούτο). Έτσι, απ’ τα πρώτα καλοκαίρια μετά το άνοιγμα του μπαρ, ο Cipriani άρχισε να αναμειγνύει πολτό από λευκόσαρκα ροδάκινα με prosecco, προσθέτοντας λίγο χυμό από βατόμουρα ή κεράσια για να ανεβάσει το χρώμα. Οι πρώτοι θαμώνες που το δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν και ενθάρρυναν τον Giuseppe να το βάλει στο μενού.  Όμως, ως είθισται, το νέο κοκτέιλ χρειαζόταν ένα εμπνευσμένο όνομα, κάτι που προέκυψε το 1948.
-bellini
 

Bellini Κοκτειλ

 
Περιγραφή Συνταγής: 

Το Bellini είναι ένα κλασικό Ιταλικό κοκτειλ με Ροδάκινο και Prosecco. Το κοκτειλ Bellini σερβίρεται σε ποτήρι σαμπάνιας.

Υλικά Συνταγής: 

30 ml φρέσκο χυμό Ροδάκινο
60 ml Prosecco

Εκτέλεση Συνταγής: 

Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας προσθέτουμε τα συστατικά του Bellini κοκτειλ, πρώτα το φρέσκο χυμό Ροδάκινο 

και μετά το Prosecco.
Ανακατέβουμε προσεκτικά.
Το κοκτειλ Bellini είναι έτοιμο.

bellini

Σημειώσεις Συνταγής: 

Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο λικέρ ροδάκινο.

* To αυθεντικό κοκτέιλ Bellini γίνεται με φρέσκο πολτό ροδάκινου.. Δηλαδή¨

Καθαρίζετε, κόβετε σε κομμάτια τα ροδάκινα και τα τρίβετε σε λεπτό τρίφτη, ώστε να γίνουν πολτός.

Περνάτε τον πολτό μέσα απο σουρωτήρι και τον βάζετε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.

Ρίχνετε σε κάθε ποτήρι ένα μέρος του πολτού ροδάκινου και προσθέτετε 3 μέρη Prosecco.

Ανακατεύετε με μακρύ κουτάλι και το Bellini σας είναι έτοιμο!!