89cc66a0f1194d54e050d987d11d4fcc

 

Είναι μια σαλάτα που αγαπώ ιδιαίτερα. Είναι καλοκαιρινή…χειμωνιάτικη…είναι για όλες τις εποχές.

Υλικά

  • καστανό ρύζι – 1 φλιτζάνι
  • ζωμός  λαχανικών ή νερό, 2 φλιτζάνια (για το βράσιμο του ρυζιού)
  • φακές – 1 φλιτζάνι , καθαρισμένες και ξεπλυμένες
  • δάφνη – 1 φύλλο
  • νερό – 4 φλιτζάνια
  • κρεμμύδι φρέσκο – 4, το άσπρο και πράσινο μέρος
  • κόκκινη πιπεριά – 1 γλυκιά, μεσαίου μεγέθους
  • κολοκύθι – 1, μεσαίου μεγέθους
  • φέτα – ½ φλιτζάνι θρυμματισμένη
  • ελαιόλαδο – 2 κ.σ. έξτρα παρθένο
  • ξύδι – 2 κ.σ.
  • θυμάρι – ½ κ.γ. ξερό (ή ¾ κ.γ θυμάρι φρέσκο)
  • Αλάτι 
  • πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και το ζωμό ή το νερό.

Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όση ώρα βράζει το ρύζι, ετοιμάζουμε τις φακές.

Σε μεσαία κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, τη δάφνη και 4 φλιτζάνια νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις βράσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι για 15 λεπτά ή μέχρι οι φακές να είναι τρυφερές, αλλά να «κρατάνε».

Όσο βράζουν το ρύζι και οι φακές, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια 1 εκ.

Στραγγίζουμε τις φακές από το νερό και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.

Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το μαγειρεμένο ρύζι, τα κρεμμυδάκια, το κολοκυθάκια, την κόκκινη πιπεριά, τη φέτα, τοελαιόλαδο, το ξύδι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

 

Πηγή:toarkoudi.gr