“Λουλουδάκι μου…εσύ”
Σήμερα έσπαγα το κεφάλι μου να σκεφτώ τι λουλούδι να σου παρουσιάσω. Και ψάξε από δω, ψάξε από κει θυμήθηκα ότι την Κυριακή γιορτάζουν οι ερωτευμένοι. Να έτσι θα το πάω, σκέφτηκα. Θα σου παρουσιάσω μερικά λουλούδια και τι σημαίνει το καθένα για να χαρίσεις στον ή στην καλή σου και να του περάσεις το μήνυμα που θέλεις.

 Φυσικά είναι γνωστό ότι δεν είμαι λάτρης του «κομμένου» λουλουδιού, του δρεπτού άνθους όπως αλλιώς λέγεται στον κύκλο των ανθοπωλών. Ένα «κομμένο» λουλούδι ή ένα μπουκέτο λουλούδια έχει ομορφιά δε λέω, αλλά έχει ομορφιά με ημερομηνία λήξης. Δεν θέλεις κάτι τέτοιο και για τη σχέση σου όμως. Γιατί να μην τολμήσεις να χαρίσεις μια ολόκληρη γλάστρα; Έτσι και θα την έχει για πολύ καιρό και όταν τη φροντίζει θα σκέφτεται εσένα. Πως σου φαίνεται; Σα να έχω δίκιο μάλλον. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις μια τεράστια γλάστρα. Μπορείς να πάρεις ένα μικρό γλαστράκι και είναι στα χέρια του «Βαλεντίνου» σου να το κάνει μεγάλο με την αγάπη και τη φροντίδα που θα του δείξει. 

4ο

 

Χάρισε Ακακία αν θες να δείξεις ότι ο έρωτας σου είναι πλατωνικός, Άλυσσο για αξία πέρα από την ομορφιά, Αμάραντο για πιστότητα και Αναφαλή για σταθερότητα. Πρόσφερε Βίγκα για τις ευχάριστες αναμνήσεις και Βιολέτα για σεμνότητα και απλότητα. Δώρισε Γαρδένια για να πεις «Σ’ αγαπώ μυστικά». Κόκκινο Γαρύφαλλο για να δείξεις θαυμασμό ενώ λευκό για την αγνή αγάπη. Γλαδιόλα για να τονίσεις τη σταθερότητα του χαρακτήρα σου. 

2ο

Μπορείς να χαρίσεις Δελφίνιο για να δείξεις ότι η καρδιά σου είναι ανοιχτή. Ζέρμπερα για αθωότητα και Ηλιοτρόπιο για αφοσίωση και αιώνια αγάπη. Ίξο ή Γκι για στοργή και αγάπη. Δώσε Κέδρο αν θες να πεις «Ζω για σένα». Κισσό για τη φιλία. Μαργαρίτα για ευγένεια και αθωότητα. Μέντα για να δείξεις τα θερμά σου αισθήματα και Μιμόζα για ευαισθησία. 

3ο

Στείλε λευκή Πασχαλιά για να πεις ότι ο σύντροφος σου είναι το πρώτο σου ερωτικό όνειρο. Μπλε Σαλβία για να πεις ότι τον σκέφτεσαι. Τουλίπα για να του δείξεις ότι είσαι ο τέλειος εραστής. Κόκκινο Τριαντάφυλλο για αγάπη και πάθος ενώ ροζ για αγάπη και τέλεια ευτυχία. Στείλε Φρεζία για εμπιστοσύνη και κόκκινο Χρυσάνθεμο για να πεις απλά «Σ’ αγαπώ».  

Δεν είναι μόνο αυτά. Απλά δε θέλω να σε πήξω. Βέβαια υπάρχουν και λουλούδια που μπορείς να δείξεις στον άλλο ότι δεν πάει άλλο, θέλω να σε σουτάρω ή άδειασε μου τη γωνιά. Αλλά θα τ’ αφήσω για άλλη φορά έτσι ώστε να μη χαλάσω το mood των ημερών που έρχονται. Δέσε τον έρωτα σου με ένα λουλούδι και κάνε το «σημαία» της σχέση σου. Το λουλούδι μου, το λουλούδι σου, το λουλούδι σας.