Να γεμίζεις την ζωή σου με εμπειρίες, όχι με πράγματα. Να έχεις ιστορίες να πείς, όχι πράγματα να δείξεις.

1

Έχετε καταλάβει πιστεύω πως το αγαπημένο μου θέμα είναι τα ταξίδια…travel-blogging λέω και τρελαίνομαι!

Και με οποιονδήποτε τρόπο… (εκτός παιδιά από λεωφορείο…δεν το αντέχω!!). Έχω ταξιδέψει με τρένο, με αεροπλάνο (μόνο και μόνο η μυρωδιά του αεροδρομίου μου παίρνει το μυαλό! Έχει την δική του μυρωδιά ξέρεις..), με αυτοκίνητο..και εδώ ακριβώς θα επικεντρωθώ…στο road trip!

ΟΚ, έχω ταξιδέψει πολλές ώρες εντός Ελλάδας με το αυτοκίνητο, αλλά η εμπειρία του να διασχίζεις διάφορες χώρες και να βλέπεις τα τοπία να εναλλάσσονται με τόσο περίτεχνο τρόπο είναι κάτι που εύχομαι να ζήσει ο καθένας!

Η πρώτη μου λοιπόν εμπειρία πραγματικού road trip ήταν όντας ακόμη φοιτήτρια. Είχα επισκεφθεί με την φίλη μου την Ιωάννα και την Monica, την τρίτη κοπέλα της παρέας την Myriam στην Γαλλία. Πήραμε λοιπόν το αυτοκίνητό της ένα πρωί και διασχίζοντας την Γαλλία, περάσαμε Βέλγιο, επισκεφθήκαμε τις Βρυξέλλες και καταλήξαμε στην Ολλανδία και το Άμστερνταμ.

Η φάση του Road Trip δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη ταξιδιωτική εμπειρία κατά την ταπεινή μου άποψη. 

Να γεμίζεις την ζωή σου με εμπειρίες, όχι με πράγματα. Να έχεις ιστορίες να πείς, όχι πράγματα να δείξεις.

Θα μπορούσα να σου γράψω χίλιους λόγους για να σε πείσω να οργανώσεις την δική σου οδηγική περιπέτεια, όμως θα επικεντρωθώ στα παρακάτω (αν και είμαι σίγουρη πως θα βρείς τους δικούς σου…)

         1. Ζείς την απόλυτη ελευθερία.

Εσύ και η παρέα σου θα πλάσεις το ταξίδι, τις στάσεις, την αφετηρία και το τέρμα. Εδώ δεν χωρούν πουθενά αναμονές στα αεροδρόμια και στάσεις για αλλαγές τρένων. Εκεί που δεν θα μπορέσει να σταματήσει ποτέ ο πιλότος, εκεί ακριβώς εσύ θα μπορέσεις να ανοίξεις την πόρτα του αυτοκινήτου σου ή να κατέβεις από την μηχανή σου και να απολαύσεις την στιγμή και το τοπίο γύρω σου. Εκεί θα μιλήσεις με ανθρώπους και θα γευτείς φαγητά που δεν θα το έκανες ποτέ.

2

         2. Ζείς μια περιπέτεια.

Πόσες φορές έχεις ακούσει την έκφραση “Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι”;;; Ε, σε αυτή την περίπτωση ισχύει 100%. Σε ένα Road Trip δεν θα είναι όλα εύκολα. Ίσως υπάρξουν και δύσκολες καταστάσεις, αλλά και τί έγινε; Έχεις μάθει να τα βγάζεις πέρα και στα δύσκολα. Θα την βρείς την άκρη και μετά απο καιρό θα τα θυμάσαι και θα τα διηγείσαι στους φίλους σου με ενθουσιασμό.

         3. Η “on the go” διαμονή σου

Και τί σημαίνει αυτό;; Ότι δεν χρειάζεται να κλείσεις από νωρίς ξενοδοχεία. Διανυκτερεύεις όπου θες, όσες μέρες θές. 

5

         4. Οι extra-διαδρομές

Και εννοώ όλες αυτές τις παρακάμψεις που θα κάνεις (γιατί σίγουρα θα κάνεις!) οι οποίες είναι εκτός προγράμματος και διαδρομής που έχεις ήδη χαράξει. Και ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα χωριουδάκι βγαλμένο από παραμύθι. Μικρά σπιτάκια, λιθόστρωτα σοκάκια, χαμογελαστοί άνθρωποι και σπιτικές μυρωδιές σου παίρνουν το μυαλό και τότε έρχεται το “Εγώ λέω να μείνουμε εδώ απόψε!”. Ουυπςςς….να’το το προηγούμενο που σας έλεγα!

         5. Το να διασχίζεις μια χώρα είναι ανεπανάληπτο

Δεν υπερβάλλω. Δεν θα καταλάβεις και δεν θα ζήσεις ποτέ μια χώρα αν δεν την διασχίσεις. Το να πας με το αεροπλάνο απ’το σημείο Α στο σημείο Β, σίγουρα δεν θα σε κάνει να νιώσεις πως είδες την χώρα. Είδες απλά μία πόλη της. Σκέψου για παράδειγμα την Αθήνα. Ένας τουρίστας που έρχεται μόνο στην Αθήνα, μπορεί να καταλάβει τις ομορφιές της Ελλάδας; Τα πράσινα βουνά της και τις υπέροχες παραλίες της;;;;

         6. Το Road Trip είναι οικονομικό

Μήν πιστεύεις ότι για να κάνεις ένα Road Trip χρειάζεσαι περισσότερα χρήματα από ότι να ταξιδέψεις με πλοίο ή αεροπλάνο. Υπολόγισε μόνο τα έξοδα που έχεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σου διακοπών σε ένα ελληνικό μαζί στο οποίο θα πας με πλοίο και θα πάρεις και το αυτοκίνητό σου μαζί. Το Road Trip θα σου έρθει ακόμα φθηνότερο αν είστε παρέα 4 ατόμων και μοιράσετε τα έξοδα των καυσίμων. So Simple….

 

6

         7. To ξεκινάς όποτε γουστάρεις

Δεν υπάρχουν όρια και συγκεκριμένες ώρες αναχώρησης. Το ταξίδι σου ξεκινά όποτε εσύ θέλεις να ξεκινήσει.

7

         8. Έρχεσαι πιο κοντά με τους φίλους σου

Η παρέα που έχεις στο Road Trip παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Φρόντισε να είσαι με άτομα με τα οποία μπορείς να συνεννοηθείς και έχεις κοινά ενδιαφέροντα. Και το πιο βασικό να μην υπάρχει γκρίνια. Μακριά από την γκρίνια φίλε μου!!!!

8

         9. Οι αναμνήσεις σου.

Μά υπάρχει πιο σημαντικό; Άλλωστε η ζωή δεν είναι γεμάτη αναμνήσεις; Οι αναμνήσεις που θα αποκτήσεις από την εμπειρία του Road Trip δεν θα συγκρίνονται με τίποτα. Θα ζήσεις τόσα πολλά, θα δείς άλλα τόσα που πραγματικά θα μετανιώσεις που δεν το είχες δοκιμάσει νωρίτερα. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ δεν λένε;;

 

Υ.Γ. Μπορεί να σας φανεί λίγο “αστείο” αλλά η μουσική που θα έχετε μαζί σας θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο ταξίδι σας. Φρόντισε να οργανώσεις καλά την μουσική σου… χρειάζεσαι ταξιδιάρικη μουσική, που θα πλαισιώσει όμορφα το ταξίδι σου…και θα σε ταξιδέψει 2 φορές!

Εγώ ετοιμάζω το δικό μου…εσύ;;

Ε.