Το τατού είναι γούστο..

tatou

Aφορμή για το σημερινό μου άρθρο είναι μια συζήτηση που είχα την “τύχη” να παρακολουθήσω πρόφατα περί των τατουάζ. Και για να πώ την αλήθεια δεν θα έμπαινα στον κόπο να σχολιάσω κάτι γιατί ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή. Όμως αυτό που αντιμετώπισα τις προάλλες ήταν κάτι παραπάνω από προσβλητικό και έφτανε τα όρια του “ρατσιστικού”.

Φιλαράκι για εσένα που έχεις βαρεθεί να βλέπεις γύρω σου τατού….κλείσε τα μάτια σου. Για εσένα που συνέχεια με ρωτάς…. «Και αν το βαρεθείς;»…. αν το βαρεθώ, θα το αφαιρέσω. Εσύ αν βαρεθείς την βλακεία που κουβαλάς,  τι θα κάνεις;

Για εσένα που αναρωτιέσαι τι θα κάνω με το τατού όταν μεγαλώσω και το σώμα μου δεν θα είναι το ίδιο….. σου απαντώ πως θα είμαι μια γριά με τατού. Για εσένα κοπέλα μου που αναρωτιέσαι πως θα γίνω νύφη με τατού……  άστο για εσένα δεν λέω τίποτα.

Αν πάλι είσαι από αυτούς που θες να ξεχωρίζεις γιατί όπως λές «Έχει γίνει μόδα. Αυτός που δεν έχει τατού ξεχωρίζει πια»… και το i-phonακι μόδα είναι…αλλά δεν σε βλέπω να το ξε-κουβαλάς, για αυτό χαλάρωσε.

Αν πάλι σκεφτόμενος τα τατού, σου έρχονται στο μυαλό ναυτικοί, φυλακισμένοι και πουτάνες.. τότε φίλε μου έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Μπορεί για κάποιους το τατού να είναι απλά ένα τατού, χωρίς ιδιαίτερη σημασία..αλλά και αυτό γούστο είναι. Αυτό είναι το τατού. Το τατού είναι γούστο..είναι μια ανάμνηση..είναι κάτι που σε σημάδεψε και δεν θες να πετάξεις…είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει. Είναι κάποιο όνειρό σου, είναι ότι γουστάρεις  εσύ να είναι!

Εγώ έχω τατού…δύο φτερά.  Είναι κάτι που με χαρακτηρίζει γιατί μου αρέσει να ταξιδεύω, να έχω ελεύθερο πνεύμα και να «πετάω». Εσύ που δεν έχεις, πιστεύεις  πως είσαι καλύτερος από εμένα γιατί απλά δεν έχεις; Ψιτ……… ξανασκέψου το.

Ε.