Κατά την γνώμη μου βέβαια μπορεί κάλλιστα να φαγωθεί ως κύριο πιάτο.

proino-me-auga-k-mpeikon-730x411

Υποτίθεται πως η σημερινή συνταγή αποτελεί ένα Super- πρωινό. Κατά την γνώμη μου βέβαια μπορεί κάλλιστα να φαγωθεί ως κύριο πιάτο.

Πάμε να το δούμε;;;

Τώρα λίγο πιο αναλυτικά…

Υλικά

  • Τηγανητές πατάτες, πολύ λεπτές
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 6 αυγά
  • ⅓ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή πλήρες γάλα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Κέτσαπ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και τις τηγανητές πατάτες μέχρι να αναμειχθούν πλήρως.
  3. Τηγανίζουμε τις φέτες μπέικον. Τις αφαιρούμε απ’ το τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα με τις τηγανητές πατάτες.
  4. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, το γάλα, το ψιλοκομμένο μπέικον και το τυρί τσένταρ.
  5. Περιχύνουμε πάνω απ’ το άλλο μείγμα στο τηγάνι.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε βάζοντας δίπλα κέτσαπ, προαιρετικά και πασπαλίζοντας με σχοινόπρασο.

Έλα πες….Δεν θέλεις λίγο;;;