Τί περιμένεις λοιπόν; Βάλε τα αθλητικά σου και βγες έξω να τρέξεις.

harvest_tempe_arizona_az_medical_marijuana_weed_pot_cannabis_health_fitness_sport_performance_running_jogging_endurance_olympics_track_sprint

Μιας και ο κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας πλησιάζει, ας πούμε μερικές απλές αλήθειες για το τρέξιμο.

Εννοείται πως κάθε σωματική άσκηση είναι ωφέλιμη για την υγεία και το σώμα. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να γίνεται σωστά. Υπάρχουν φυσικά κάποιες ασκήσεις που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για την απώλεια βάρους και μία από αυτές είναι το τρέξιμο.

  • Καταρχάς είναι ένα από τα πιο οικονομικά είδη γυμναστικής. Τί χρειάζεσαι;; Τα κατάλληλα παπούτσια, την φόρμα σου και την καλή σου την διάθεση. Υ.Γ Εγώ χρειάζομαι και μουσική!
  • Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, το τρέξιμο ενεργοποιεί πολύ τον μεταβολισμό γιατί είναι άσκηση υψηλής έντασης. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως λειτουργεί ακόμα και όταν το σώμα μας είναι σε κατάσταση ηρεμίας μιας και η δαπάνη ενέργειας παραμένει αυξημένη ακόμα και όταν έχουμε σταματήσει το τρέξιμο.
  • Θεωρείται από τους πιο γρήγορους τρόπους για να κάψετε θερμίδες. Ενώ υπάρχουν και άλλα είδη ασκήσεων που καίνε πολλές θερμίδες και κάποιες φορές περισσότερες από το τρέξιμο ανά λεπτό, η διάρκεια της κάθε προπόνησης διαρκεί συνήθως λιγότερο συνεπώς η συνολική κατανάλωση θερμίδων είναι λιγότερη από το τρέξιμο.
  •  Τρέχεις; Παράγεις ενδορφίνες. Παράγεις ενδορφίνες; Η διάθεσή σου ανεβαίνει σε χρόνο dt και σε κατακλύζει ένα αίσθημα ευφορίας. 

Τί περιμένεις λοιπόν; Βάλε τα αθλητικά σου και βγες έξω να τρέξεις. Θα διώξεις την πίεση της καθημερινότητας, θα αισθανθείς καλύτερα και θα γυμναστείς με την ησυχία σου. Τί άλλο θέλεις;;

Ε.