Κάθε μάτι χρειάζεται την δική του γραμμή. Δεν είναι όλες οι ανάγκες ίδιες!

7

Φίλες μου σήμερα θα σας πω μερικά πραγματάκια για όλες εμάς που αγαπάμε το eyeliner αλλά πολλές από εμάς (είμαι μια από αυτές) δεν ξέρουμε το σημαντικότερο…… πώς να το βάζουμε!

Καταρχάς να ξεκινήσω με το πρωταρχικό. Κάθε μάτι χρειάζεται την δική του γραμμή. Δεν είναι όλες οι ανάγκες ίδιες! Για παράδειγμα εάν έχω μάτι με καθοδική πορεία θα προσέξω ώστε η γραμμή του eyeliner να έχει ανοδική….simple as that!

Παρακάτω είναι μερικά tips τα οποία και εγώ τα έψαξα μήπως και “ξεστραβωθώ”…

  • Εάν έχεις μικρά μάτια…

… θέλεις να πετύχεις ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, να τα μεγαλώσεις! Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκινήσεις μια γραμμή από την αρχή του κινητού βλεφάρου μέχρι το τέλος και να την τραβήξεις αρκετά. Πρόσεξε, η γραμμή θα πρέπει να είναι ίδιου πάχους καθ’όλη την διάρκεια και όχι χοντρή. Δηλαδή κάπως έτσι…

1

 

  • Εάν έχεις καθοδικά ή θλιμμένα μάτια (puppy eyes)…

…. όπως είπα και νωρίτερα, στόχος σου είναι να τα αναδείξεις ανυψώνοντάς τα. Αυτό θα το καταφέρεις μόνο αν η γραμμή του eyeliner σου είναι ανοδική. Πρέπει δηλαδή να τοποθετήσεις το eyeliner στο άξονα των κάτω βλεφαρίδων και να δώσεις ανοδική πορεία. 

gaultier_braw1415_115

 

  • Εάν τα μάτια σου είναι κοντά στην μύτη σου …

… η καλύτερη συμβουλή είναι η γραμμή να ξεκινά από το μέσο του κινητού βλεφάρου και προς τα έξω. Απλό. Όχι πολύ τράβηγμα, όχι πολύ χοντρή γραμμή.

3

 

  • Εάν έχεις μάτια με “κατεβασμένο” καπάκι …

… φρόντισε να μην χρησιμοποιείς eyeiner. Αντί για αυτού προτίμησε μια σκούρα καφέ σκιά ή όποιο χρώμα επιθυμείς. Τοποθέτησέ την σε όλο το καπάκι και απλά τράβηξέ την προς την εξωτερική γωνία. Στην συνέχεια χρησιμοποίησε μολύβι (σβησμένο). Με αυτόν τον τρόπο και βάθος θα δώσεις και την ψευδαίσθηση του eyeliner.

4