Είναι εμπειρία ζωής..... Μία εμπειρία που πρέπει να ζήσεις έστω και μια φορά στην ζωή σου!

20140131-071614

Είσαι από αυτούς που δεν περιμένουν παρέα για να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους; Αγαπάς και εσύ το solo travelling?? Είσαι φίλος μου να ξέρεις….

Όχι, ούτε περίεργο είναι..ούτε “άρρωστο” (όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς)…ούτε επικίνδυνο (εκτός και αν πάς να μείνεις σε γκέτο ή σε εμπόλεμη ζώνη).

Είναι εμπειρία ζωής….. Μία εμπειρία που πρέπει να ζήσεις έστω και μια φορά στην ζωή σου!

Οι λόγοι πολλοί…

  1. Είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ελεύθερος. Ξυπνάς ότι ώρα θες. Πηγαίνεις όπου θέλεις, όταν το θέλεις και όπως θέλεις. 
  2. Μαθαίνεις σίγουρα περισσότερα πράγματα. Χωρίς να έχεις πρόγραμμα, δεν χρονοτριβείς με τη διάθεση του άλλου. Παίρνεις “σβάρνα” τα μουσεία και μπλέκεσαι με τους ντόπιους σε κάθε γιορτή και πανηγύρι που συναντάς στον δρόμο σου.
  3. Με το παραπάνω λοιπόν….. κάνεις νέες φιλίες. Γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες και ανανεώνεσαι.
  4. Δεν υπάρχει άγχος. Δεν αγχώνεσαι με το να ικανοποιηθεί ο άλλος. Το μόνο που σε απασχολεί είναι η δική σου ικανοποίηση.
  5. Εννοείται πως το ταξίδι σου είναι πιο οικονομικό. Δεν σκέφτεσαι για τους άλλους. Δεν παίρνεις ταξί, για παράδειγμα για να πάς κάπου, απλά περπατάς. Περπατάς και χάνεσαι μέσα σε κάθε στενό που θα σου τραβήξει την προσοχή.
  6. Μαθαίνεις να οργανώνεσαι καλύτερα και ουσιαστικά ζείς την λέξη “αυτάρκεια”. Δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου 2 βαλίτσες με άχρηστα πράγματα. Επιλέγεις σε σύνεση και μαθαίνεις να ζείς με τα λίγα.
  7. Βρίσκεις πολύ πιο εύκολα εισιτήρια και το ξενοδοχείο σου βγαίνει πολύ πιο οικονομικό. Δεν χάνεις ευκαιρίες γιατί δεν σκέφτεσαι τον άλλον και αν μπορεί να κάνει μαζί σου αυτό το ταξίδι που τόσο πολύ θες, την στιγμή που το θές.
  8. Αποκτάς αυτοπεποίθηση φίλε μου. Το άφησα τελευταίο αλλά για εμένα ίσως το πιο σημαντικό. Βλέπεις τον κόσμο με διαφορετική ματιά. Το γεγονός ότι μπορείς τελικά να τα βγάλεις πέρα σε μια ξένη χώρα… είναι απίστευτο συναίσθημα!

Ελπίζω να σε έπεισα..

Ε.

oct-travel-blogger-3