Πόσες φορές έχεις περάσει ώρες πάνω από την ανοιχτή σου βαλίτσα, κοιτώντας μια αυτή και μια την ντουλάπα και τον χαμό που γίνεται στο δωμάτιό σου;

tumblr_lx4i4q12uf1r60q0do1_500

1η Ιουνίου αύριο….! Οι διακοπές του καλοκαιριού όλο και πλησιάζουν και εμείς ανυπομονούμε. για να γεμίσουμε λίγο τις μπαταρίες μας και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα..

Το σημερινό μου άρθρο επικεντρώνεται στην Τέχνη του πακεταρίσματος. Γιατί πραγματικά είναι Τέχνη. Πόσες φορές έχεις περάσει ώρες πάνω από την ανοιχτή σου βαλίτσα, κοιτώντας μια αυτή και μια την ντουλάπα και τον χαμό που γίνεται στο δωμάτιό σου; Εγώ αρκετές..

Και εννοείται πως καταλήγεις να πάρεις πολλά άχρηστα πράγματα, τα οποία επιστρέφεις όπως ακριβώς τα πακέταρες, και είσαι αναγκασμένη (ή ο δύσμοιρος ο φίλος σου) να κουβαλάς μια υπέρβαρη βαλίτσα και να βαρυγκωμάς!

Έτσι λοιπόν και εγώ αποφάσισα να σου πω μερικά packing tips που θα κάνουν την ζωή σου λίγο πιο εύκολη..

Νούμερο 1: Η Βαλίτσα σου

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο (αν όχι τον σημαντικότερο) η βαλίτσα που θα έχεις μαζί σου. Η σωστή επιλογή βαλίτσας είναι βασική προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο και ξεκούραστο ταξίδι. Φρόντισε να επιλέξεις μια βαλίτσα ανθεκτική και με έξυπνους χώρους και μην λυπηθείς να δώσεις κάτι παραπάνω για την αγορά της. Είναι κάτι που πραγματικά θα “βγάλει” τα λεφτά της. Κατά την γνώμη μου καλύτερο θα ήταν να επιλέξεις μία υφασμάτινη ή δερμάτινη παρά μια πλαστική η οποία εκτός από ογκώδης είναι και αρκετά βαριά.

Νούμερο 2: Τα ρούχα σου

Το έχω αναφέρει ξανά σε προηγούμενο άρθρο μου. Ξέχασε την μέθοδο του διπλώματος και ξεκίνα το rolling. Με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα σου δεν τσαλακώνονται, τα υφάσματα δεν ταλαιπωρούνται και σίγουρα εξοικονομείς πολύ χώρο. 

Όσον αφορά τα πουκάμισα,τα φορέματα ή κάποιο ‘ευαίσθητο’ ύφασμα, θα τα διπλώσεις κανονικά βάζοντας ένα κομμάτι χαρτί στο ρούχο πρίν το διπλώσεις.

Μπορείς τέλος να βάλεις μέσα στην βαλίτσα σου κανά δυο αρωματικά φακελάκια. Τα ρούχα σου έτσι θα μυρίζουν πάντα υπέροχα!

rolling-clothes-for-packing

Νούμερο 3: Τα παπούτσια σου

Τοποθέτησε τα παπούτσια σου σε ειδικές θήκες που υπάρχουν στον εμπόριο ή σε σακουλίτσες. Έτσι αποφεύγεις το ενδεχόμενο να λερώσεις τα ρούχα σου και σίγουρα είναι πιο υγιεινό. Επίσης μπορείς να μην βάλεις κάθε ζευγάρι παπούτσια μαζί, αλλά να τα χωρίσεις και τυλίγοντας το καθένα ξεχωριστά να γεμίσεις τυχόν κενά στην βαλίτσα σου.

Νούμερο 4: Τα καλλυντικά σου

Δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου ότι καλλυντικό έχεις στο μπάνιο σου. Προτίμησε τα mini σαμπουάν, αφρόλουτρα και κρέμες σώματος. Επίσης ένα καλό κόλπο είναι να τοποθετήσεις πλαστική μεμβράνη κάτω από το καπάκι, ώστε να αποφύγεις ανεπιθύμητες διαρροές.

Το νεσεσέρ σου πρέπει να τοποθετείται πάντα στο μέρος της βαλίτσας όπου υπάρχουν τα ροδάκια, έτσι ώστε όταν σηκωθεί το βάρος να πάει πρός τα κάτω και όχι πρός τα ρούχα.

Νούμερο 5: Η τσάντα ώμου

Η τσάντα που θα έχεις όλες τις ώρες μαζί σου είναι πραγματικά τελείως προσωπικό θέμα. Ίσως είσαι από αυτές τις κοπέλες που προτιμούν τις μεγάλες τσάντες- που χωρούν και μια αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση που κάτι συμβεί. Ίσως πάλι είσαι από εκείνες που δεν θέλουν πολύ βάρος και προτιμούν τις μικρά τσαντάκια με τα απαραίτητα πράγματα μέσα. 

Όπως και να έχει να θυμάστε πως στην βαλίτσα μας δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ πολύτιμα αντικείμενα. 

Extra Tips

  • Εκμεταλλευτείτε κάθε κενό που υπάρχει στην βαλίτσα σας, τοποθετώντας παπούτσια (όπως προείπα), φουλάρια, κάλτσες, φορτιστές και οτιδήποτε μικρό και ικανό να καλύψει το κενό.
  • Πρίν αρχίσεις να φορτώνεις την βαλίτσα σου μην κάνεις το λάθος και βάζεις όποιο παντελόνι σου αρέσει, μετά όποια μπλούζα κλπ. Προσπάθησε να ετοιμάσεις sets ρούχων για κάθε μέρα του ταξιδιού σου. Θα βγείς έτσι από την δύσκολη θέση του πακεταρίσματος και δεν θα κουβαλήσεις όλη την ντουλάπα σου!

Ό,τι και αν κάνεις, να περάσεις….Super!

E.