"Less is more"

64345f68da119ec4f5161ff20711e58c

Να σας πώ την αλήθεια, ποτέ δεν ήμουν από αυτές τις γυναίκες που ασχολούνται σχολαστικά με το make up τους. Kάποιες φορές γιατί βαριόμουν, άλλες (που ήταν και οι περισσότερες) γιατί δεν μπορούσα! Ακόμη δεν μπορώ να βάλω σωστά το eyeliner ας πούμε.

Άρχισα λοιπόν σιγά σιγά να το δουλεύω λίγο περισσότερο. Από τη στιγμή βέβαια που πήρα ένα προϊόν λάμψης..το “απογείωσα”! Την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα και βγήκα από το σπίτι, γελούσαν και οι πέτρες!

Δεν γυάλιζα απλά…λαμποκοπούσα! 

Για αυτό αποφάσισα να σας παρουσιάσω μερικά λάθη που πολλές από εμάς κάνουμε με τις λάμψεις στο πρόσωπό μας.

1 . Δεν υπάρχει σωστό και αρκετό φως

Πόσες φορές έχεις βαφτεί σε δωμάτιο με λάθος φωτισμό και το αποτέλεσμα όταν βγαίνεις στο φυσικό φως είναι απογοητευτικό;; Ομολόγησέ το… πολλές. Το ίδιο κάνουμε και με τις λάμψεις. Όταν δεν έχεις τον σωστό φωτισμό δεν μπορείς να καταλάβεις και να δείς την ποσότητα του προϊόντος που έχεις τοποθετήσει πάνω σου και το αποτέλεσμα είναι να μοιάζεις περισσότερο με την ….Tinkerbell.

peacok

2. Βάζεις πολύ & Βάζεις παντού

Δεν χρειάζεται να βάζεις σε όλο σου το πρόσωπο. Δεν είναι αυτό το point του προϊόντος. Η βασική του λειτουργία είναι να τονίσεις λίγο περισσότερο τα σημεία που ήδη έχουν φυσική γυαλάδα.

Υ.Γ Εννοείται πως το ίδιο ισχύει και για άλλα προϊόντα όπως το ρουζ και η τερακότα. Ο χρυσός κανόνας είναι “Less is more”.

3. Χρησιμοποιείς την λάθος απόχρωση.

Δεν διαλέγουμε ποτέ highlighter σύμφωνα με ποιό χρώμα μας αρέσει περισσότερο. Αν η επιδερμίδα σου είναι σκούρα, τότε θα παίζεις με χρυσαφένιες αποχρώσεις. Αν πάλι είσαι απο εκείνες που έχουν ανοιχτή επιδερμίδα, τότε οι πιο ασημένιες αποχρώσεις είναι ιδανικές για εσένα.

4. Χρησιμοποιείς την ίδια ποσότητα όλες τις ώρες.

Λάθος. Εαν αποφασίσεις να βάλεις highlighter το πρωί, πρέπει σίγουρα να είναι στην ελάχιστη δυνατή ποσότητα. Φαντάζεσαι το αποτέλεσμα του πολύ highlighter και του ήλιου;; Τουλάχιστον γελοίο. Εαν πάλι,  χρησιμοποιήσεις highlighter για μια βραδυνή σου έξοδο, σαφώς και η ποσότητα θα είναι μεγαλύτερη!