Ο κόσμος είναι στα χέρια σου!!!

world-in-hands-travel

Πόσοι από εμάς δεν ονειρευόμαστε να μπορούσαμε να γυρίσουμε όλο τον κόσμο αλλά τα οικονομικά μας δεν είναι και στην καλύτερή τους φάση;; (…και μεταξύ μας…….ίσως και να μην είναι ποτέ)

Τί θα έλεγες λοιπόν αν σου έλεγα πως υπάρχουν τρόποι για να ταξιδέψεις σε διάφορα μέρη του κόσμου με ελάχιστα χρήματα;;;;;;

House-sitting

Κάτι ανάλογο του baby-sitting, απλά φροντίζεις και προσέχεις το σπίτι όταν οι ιδιοκτήτες του λείπουν. Μια μέθοδο πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό, λίγο άγνωστη εδώ στην Ελλάδα. Τί κάνεις; Αναλαμβάνεις την φροντίδα του σπιτιού με αντάλλαγμα δωρεάν διαμονή σε αυτό. Θες να σου πω και πού να κοιτάξεις αν σε ενδιαφέρει η ιδέα;;; Σημείωνε… housecarers.com, mindmyhouse.com & trustedhousesitters.com. Αξίζει μια προσπάθεια ε;;;

Couchsurfing

Πολύ διαδεδομένο επίσης…στο εξωτερικό. Όπως λέει και η λέξη “couch”, μπορείς να βρείς φιλοξενία σε έναν “καναπέ” ενός σπιτιού και έτσι να γνωρίσεις για τα καλά την καθημερινή ζωή και την νοοτροπία του λαού που θα επιλέξεις. Couchsurfing.com λοιπόν. Απαριθμεί 10εκατομμύρια μέλη σε 200,000 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις εκ των προτέρων είναι να διαβάσεις τα σχόλια προηγούμενων φιλοξενούμενων στο σπίτι που σε ενδιαφέρει….σίγουρα δεν θέλεις να βρεθείς προ εκπλήξεως!

WWOOFing

Πρόκειται για τα αρχικά των λέξεων World Wide Opportunities on Organis Farms ή Willing Workers On Organic Farms. Δηλαδή…..εθελοντές αγρότες! Με καθημερινή εργασία 4 έως 6 ωρών θα έχεις δωρεάν φαγητό και διαμονή. Αν σου αρέσει η ιδέα μπες στο www.wwoof.org δες τις προσφερόμενες φάρμες και ….. have fun!!

Γίνε Εθελοντής

Υπάρχουν πολλές εταιρείες στον κόσμο που ζητούν εθελοντές. Οι περισσότερες εκτός από δωρεάν διαμονή προσφέρουν και δωρεάν διατροφή. Ψάξε για αυτές, μάθε όσα περισσότερα πράγματα μπορείς και κέρδισε όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες μπορείς!! Δες τα globalvolunteernetwork.org και www.the7interchange.com.

Ωτοστόπ

Ίσως ο πιο γνωστός και διαδεδομένος τρόπος δωρεάν ταξιδιού. Ίσως εγώ να μην τον προτιμούσα (…δεν είναι λίγα τα θρίλερ που έχω δεί) αλλά είναι σίγουρα ένας παλιός και κλασσικός τρόπος!

Μάζεψε Μίλια 

Είμαι σίγουρη πως δεν έχεις δώσει την απαραίτητη προσοχή στον τρόπο αυτό. Και όμως…χρησιμοποιώντας έξυπνα την πιστωτική σου κάρτα και εκμεταλλευόμενος διάφορες προσφορές, μαζεύεις μίλια και πόντους. Αυτά έπειτα τα εξαργυρώνεις και το ταξίδι που τόσο ονειρευόσουν (πτήση και διαμονή) μπορεί να σου βγεί τελείως δωρεάν..! Υπάρχει καλύτερο;;

Δίδαξε Αγγλικά ή την γλώσσα σου στο Εξωτερικό

Η προϋπόθεση φυσικά είναι να ξέρεις άπταιστα την γλώσσα και να έχεις την απαραίτητη επάρκεια. Αφού αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, μπορεία να ψάξεις μέσω internet για ευκαιρίες ανά τον κόσμο για εργασία ως δάσκαλος της γλώσσας. Αναφέρομαι κυρίως στα Αγγλικά γιατί αποτελεί την πιο διαδεδομένη γλώσσα παγκοσμίως. Άρα δουλεύεις και μαζεύεις εμπειρίες στην χώρα που θές, για όσο χρόνο θές. Αν είσαι τυχερός μπορείς να πετύχεις περιπτώσεις που προσφέρεται δωρεάν διατροφή και διαμονή!

Ο κόσμος είναι στα χέρια σου!!!

Ε.