Ότι και αν αποφασίσετε να κάνετε σας εύχομαι να περάσετε τα πιο τέλεια Χριστούγεννα!

luggage-2-e1380053216128-622x236

Και ναι! Πλησιάζει η ώρα του πολυπόθητου χριστουγεννιάτικου ταξιδιού που τόσο καιρό σχεδίαζες.

Όχι….δεν είναι νωρίς ακόμα!! Οι περισσότερες πόλεις έχουν φορέσει ήδη τα γιορτινά τους και κάποιοι (Γειά σου Ρένα!!!) μετρούν αντίστροφα για το ταξιδάκι τους!!

Εννοείται πως υπάρχουν κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγεις και μερικά super tips που σου εγγυώνται ένα χαλαρό και απολαυστικό ταξίδι. 

Και ξεκινάμε…

10

1. Βεβαιωθείτε πως έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως ταυτότητες, διαβατήρια (τα οποία να είναι σε ισχύ), εισιτήρια ή ακόμη και βίζα όπου χρειάζεται. Μια πολύ καλή συμβουλή είναι να τα έχετε βγάλει και μια φωτοτυπία σε περίπτωση ανάγκης.

11

2. Φροντίστε να δώσετε σε κάποιο οικογενειακό ή φιλικό σας πρόσωπο το τηλέφωνο του ξενοδοχείου που θα μείνετε, γιατί όπως και να το κάνουμε…άνθρωποι είμαστε!

Επίσης  όταν προσγειωθείτε στον προορισμό σας φροντίστε να έχετε μαζί σας εύκαιρα τα πλήρη στοιχεία του ξενοδοχείου. Και επειδή όλοι σκεφτόμαστε το “Θα τα γράψω στο κινητό” ή “Μα αφού έχω το email της κράτησης”, τί θα γίνει σε περίπτωση που για κάποιο λόγο σας κλείσει το τηλέφωνο; Ε;

12

3. Μήν ξεχνάτε να γράφετε τα στοιχεία στις αποσκευές σας. Είμαι σίγουρη πως δεν θέλετε να βρεθείτε πρό εκπλήξεως… και μάλιστα πολύ δυσάρεστης.  Επίσης τοποθετείστε στην βαλίτσα σας κάτι χαρακτηριστικό όπως ένα κορδελάκι για να την ξεχωρίσετε ανάμεσα σε τόσες.

13

4. ΟΚ, θεωρώ απαραίτητο και αυτονόητο πως έχετε προηγουμένως ενημερωθεί για τον προορισμό σας. Το ίντερνετ είναι σωτήριο και σας βοηθά να μάθετε τα πάντα σχετικά με τον καιρό, τα αξιοθέατα, τις μετακινήσεις, τον πολιτισμό, την γλώσσα και τα ‘do’s & don’ts’. Μπορείτε επίσης να κάνετε κρατήσεις εισιτηρίων για την είσοδό σας σε κάποιο αξιοθέατο/εστιατόριο (και έτσι θα γλιτώσετε τις ουρές αναμονής) και ίσως θα ήταν χρήσιμο να μάθετε κάποιες βασικές λέξεις ή φράσεις στην τοπική γλώσσα.

14

5. Όσον αφορά τα χρήματά σας, φροντίστε να ενημερωθείτε για τις ισοτιμίες (αν πρέπει να τα μετατρέψετε σε τοπικό νόμισμα) και να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές από επίσημα ανταλλακτήρια. Επικοινωνήστε επίσης με την τράπεζά σας και μάθετε αν η κάρτα σας είναι αποδεκτή στην συγκεκριμένη χώρα.

!Συμβουλή: Αποφύγετε τα ανταλλακτήρια στα αεροδρόμια!

15

6. Η βαλίτσα σας είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της. Η δική μου συμβουλή είναι να μην την παραγεμίσετε. Είναι σίγουρο ότι θα “κουβαλήσετε” πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ. Έτσι θα μπορέσετε να κάνετε πιο άνετα τα ψώνια σας και δεν θα αγχωθείτε για τα extra κιλά.

Extra Tip: Ξεχάστε την διαδικασία του διπλώματος των ρούχων και υιοθετείστε την τεχνική του rolling. Ρολάρεις τα ρούχα σου και έτσι αυτά δεν τσαλακώνονται και ο χώρος που γλιτώνεις στην βαλίτσα είναι απίστευτος! Αν πάλι έχεις ρούχα όπως πουκάμισα και πρέπει να τα διπλώσεις, φρόντισε να βάλεις ένα κομμάτι χαρτί μέσα σε αυτά και έτσι θα παραμείνουν ατσαλάκωτα. 

Όσον αφορά τα παπούτσια, βάλε κάθε ένα παπούτσι σε διαφορετική θήκη και γέμισε οποιαδήποτε κενά υπάρχουν στην βαλίτσα. 

Τοποθέτησε και κάνα δυο αρωματικά σακουλάκια μέσα στην βαλίτσα σου…θα μυρίζει τέλεια!

16

7. Όσον αφορά τα καλλυντικά και τα είδη τύπου σαμπουάν, αφρόλουτρα κλπ φρόντισε να προμηθευτείς τις μικρές συσκευασίες. Ο χρυσός κανόνας του mini size. Δεν υπάρχει λόγος να “φορτώνεσαι” κιλά.

Extra Tip: Τοποθέτησε μία πλαστική μεμβράνη (μαγειρέματος) στο στόμιο κάθε μπουκαλιού και μετά βάλε το καπάκι. Είναι σίγουρο πως δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες διαρροές.  Τοποθέτησε στην συνέχεια το νεσεσέρ σου στην κάτω γωνία της βαλίτσας, έτσι ώστε όταν σηκωθεί στα ροδάκια της το νεσεσέρ σου να βρίσκεται πρός το έδαφος και όχι πρός τα ρούχα.

17

8. Τέλος, βεβαιώσου πως έχεις μαζί σου κάθε είδους φορτιστή που ίσως χρειαστείς. Και επίσης ψάξε από πρίν τί είδους πρίζες υπάρχουν στην χώρα που θα πας. Για παράδειγμα στην Αγγλία οι πρίζες είναι τρι-πολικές οπότε οι φορτιστές που υπάρχουν στην Ελλάδα δεν είναι συμβατοί. Φρόντισε λοιπόν να προμηθευτείς τον ‘μετατροπέα-αντάπτορα’ και να τον τοποθετήσεις στον φορτιστή σου.

Αυτά από μένα. Ότι και αν αποφασίσετε να κάνετε σας εύχομαι να περάσετε τα πιο τέλεια Χριστούγεννα!

Bon Voyage!!

E.