... είναι τόσο μεγάλη που κάλλιστα θα μπορούσε να χτιστεί ένας ουρανοξύστης 40 ορόφων στο εσωτερικό της.

15

Ένας αγρότης το 1991, στην περιοχή του Βιετνάμ, ανακάλυψε μία μέρα μια περίεργη τρύπα σ’έναν βράχο που στην συνέχεια συνειδητοποίησε ότι ήταν μια σπηλιά…και τί σπηλιά!!

Βρετανοί ερευνητές την εξερεύνησαν μόλις το 2009 και αυτό που μας παρουσιάζουν είναι απλά συναρπαστικό!!

Η Hang Son Doong λοιπόν είναι η μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου. Μία περιήγηση μέσα στην σπηλιά είναι κάτι εξωπραγματικό που οποιοσδήποτε άνθρωπος θα ήθελε να ζήσει. Περιέχει μία ζούγκλα, ένα ποτάμι, και είναι τόσο μεγάλη που κάλλιστα θα μπορούσε να χτιστεί ένας ουρανοξύστης 40 ορόφων στο εσωτερικό της.

Η τεράστια αυτή σπηλιά βρίσκεται περίπου 450 χλμ από την πρωτεύουσα Ανόι, στο Βιετναμέζικο εθνικό πάρκο Phon Nha-Ke Bang.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σπηλιά αυτή δημιουργήθηκε 2-5 εκατομμύρια χρόνια πρίν, από το νερό ποταμού που διείσδυε στο εσωτερικό του βουνού.

4

H σπηλιά υπολογίζεται ότι έχει μήκος 150 χιλιομέτρων.

7

Περιέχει το δικό της φυσικό περιβάλλον και ζωή…. διάφορα ζώα, λίμνες, ένα τροπικό δάσος, παραλίες και ένα ποτάμι!

17

Οι πρώτοι τουρίστες επισκέφθηκαν το σπήλαιο αυτό το 2013.

18

Πραγματοποιούνται ξεναγήσεις οι οποίες διαρκούν 7 μέρες, και οι τουρίστες μπορούν να κατασκηνώσουν μέσα στην σπηλιά. Η εμπειρία αυτή κοστίζει περίπου $2300.

13

19

Το σπήλαιο τέλος περιέχει ένα είδους σπάνιου μαργαριταριού που σχηματίζεται όταν φορτωμένο νερό με μεταλλικά στοιχεία στάζει από την οροφή του σπηλαίου.

20

21

 

Υ.Γ. Θέλω και εγώ να πάω!!!!!!!!