Νέα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε εχτές στην Τουρκία που είχε ως αποτέλεσμα 28 νεκρούς και 61 τραυματίες.

1

Νέα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε εχτές στην Τουρκία που είχε ως αποτέλεσμα 28 νεκρούς και 61 τραυματίες. Σύμφωνα με τον Νουμάν Κουρτουλμούς (εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης) δεν είναι ακόμα γνωστό ποιός ευθύνεται για την επίθεση αυτή.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σταθμευμένο όχημα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  και ο  Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσαν τα επαγγελματικά τους ταξίδια σε Αζερμπαϊτζάν και Βρυξέλλες αντίστοιχα.

Η στιγμή της έκρηξης:

https://www.youtube.com/watch?v=EaJV8ptGosA

Ο Ερντογάν -μεταξύ άλλων- δήλωσε για την επίθεση:

…..Θα συνεχίσουμε καθημερινά με περισσότερη αποφασιστικότητα τη μάχη μας εναντίον των πιονιών που πραγματοποιούν τις δίχως ανθρώπινο και ηθικό όριο επιθέσεις αυτές και των δυνάμεων που βρίσκονται από πίσω. Θα αντιληφθούν ότι γελιούνται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να απομακρύνουν τη χώρα μας και το έθνος μας από τους στόχους τους, χρησιμοποιώντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Κάθε νεκρός μας είναι ένα τεκμήριο για το ότι τα εδάφη αυτά θα είναι η αιώνια πατρίδα μας, η σημαία μας θα υψώνεται πάντα, το εζάνι μας δεν θα σιγήσει, η χώρα μας δεν θα διαμελιστεί και το κράτος μας δεν θα ανατραπεί”.