841069_15405657 (1)

Αγανακτισμένος με τον Έλληνα πρωθυπουργό εμφανίστηκε σήμερα στη σύνοδο των G7 στη Βαυαρία ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσει άμεσα τις εναλλακτικές προτάσεις για να επιτρέψει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα.  

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G7 στη Γερμανία, ο Γιουνκέρ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατήγγειλε τους όρους των διεθνών πιστωτών χαρακτηρίζοντάς τους “παράλογους” στην ελληνική βουλή την Παρασκευή.

“Ο Αλέξης Τσίπρας, ο φίλος μου, μού είχε υποσχεθεί ότι μέχρι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης θα μου παρουσίαζε μία εναλλακτική πρόταση την οποία ποτέ δεν έλαβα” δήλωσε ο Γιουνκέρ ο οποίος σημείωσε πως για να παραμείνει ο Τσίπρας φίλος τουθα πρέπει να σέβεται κάποιους ελάχιστους κανόνες.

Ο Γιουνκέρ πρόσθεσε ότι αναμένει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον Τσίπρα και άλλους ηγέτες της ευρωζώνης στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής ΕΕ-CELAC (Κοινότητα Κρατών της Λατινικής Αμερικής) στις Βρυξέλλες που θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη. Επανέλαβε ότι το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν είναι επιλογή αλλά προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι “θα βγάλει λαγό από το καπέλο” για να τo εμποδίσει.

Ερωτηθείς πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για μία συμφωνία με την Ελλάδα, ο Γιουνκέρ δήλωσε: “Ασφαλώς θα υπάρξει προθεσμία” χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Bίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=zQeI9L7Tq9U

 

Πηγή: lifo.gr