Γινόσουν ένα με τους ηθοποιούς και είχες την αίσθηση πως ζούσες και εσύ σε αυτό το σπίτι που σε λίγο θα παραδινόταν στις φλόγες...

ompintermankaioiempreistes

Την Παρασκευή το βράδυ αποφάσισα να παρακολουθήσω μια θεατρική παράσταση σε ένα όμορφο και “ζεστό” μέρος κάπου στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας.

Παιζόταν η θεατρική παράσταση “Εμπρηστές” του Max Frisch από την θεατρική ομάδα του “Λάιου”.

Πρέπει να ομολογήσω πως μου άρεσε πολύ. Τα σκηνικά απλά αλλά πολύ προσεγμένα και οι ηθοποιοί κάτι παραπάνω από πολύ καλοί.

Θα σας πώ προσωπικά τί μου άρεσε περισσότερο. Εκτός φυσικά από την απόδοση των ηθοποιών (που πραγματικά ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!!) αυτό που με συνεπήρε ήταν η φωτογραφία και η μουσική του έργου. Γινόσουν ένα με τους ηθοποιούς και είχες την αίσθηση πως ζούσες και εσύ σε αυτό το σπίτι που σε λίγο θα παραδινόταν στις φλόγες…- σε αυτό συνέβαλε και η άμεση επαφή που είχες με την εξέλιξη του έργου.

Για να μην αδικήσω κανέναν θα σας αναφέρω αναλυτικά τους συντελεστές του έργου, όπως αναφέρονται στην πρόσκληση..

Παίζουν:

Γλάρος Δημήτρης

Δελβενακιώτης Γιάννης

Μπάκα Ελένη

Μπαρακάκου Αλεξάνδρα

Πούλος Γεώργιος

Σακελλαρίου Δημήτρης

Σαντάρδος Μάριος

Σουρμπαίου Ελένη

Τριανταφύλλου Νίκος

Σκηνοθεσία: Κούλη Έφη, Κουστούμια: Μπαρακάκου Αλεξάνδρα, Ήχος-Φώτα: Χρήστος Γιαννούλας, Μουσ. Επιμέλεια: Καλαφάτη Λίζα, Κατασκευή Σκηνικών:Νικήτας Παναγιώτης, Σκηνικά αντικείμενα: Αγγέλου Κωνσταντίνος, Σουρμπαίου Ελένη, Μετάφραση: Νάσος Βαγενάς, Φωτογραφίες: Μπαρακάκου Αλεξάνδρα

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να σας πώ δύο πράγματα για το έργο, δε νομίζετε;;

Ο Μπίντερμαν δέχεται στο σπίτι του δυο γυρολόγους, τον Σμίτς και τον Άιζενρινγκ, που είναι εμπρηστές. Τον ίδιο καιρό, η πόλη ταράζεται από μια σειρά εμπρησμών σε διάφορα μεγαλοαστικά σπίτια. Οι δράστες ..άγνωστοι γυρολόγοι. Ο Μπίντερμαν προσφέρει στέγη στους δύο κυρίους φορώντας τη μάσκα του ανθρωπιστή φιλάνθρωπου, γιατί φοβάται να κρατήσει σθεναρή στάση απέναντι τους. Είναι ο χαρακτηριστικός αστός που αρνείται να αλλάξει τις θέσεις του για τη ζωή, από φόβο μήπως σταματήσει να είναι ‘τακτοποιημένος’. Στην προσπάθεια του να αποφύγει τους δύο εισβολείς δεν θα τα καταφέρει, με αποτέλεσμα τον εμπρησμό και την καταστροφή του κόσμου του.

Το έργο θα παιχτεί και την ερχόμενη Παρασκευή στις 21:00. Λόγω περιορισμένων θέσεων καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση στο τηλέφωνο 6931116962. Τιμή εισόδου: 7 ευρώ.

Σας προτρέπω να παρακολουθήσετε την παράσταση χωρίς δισταγμό!

Εμείς με την σειρά μας να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές. Είναι πολύ σπουδαίο, σε δύσκολους καιρούς, να βλέπεις τέτοια όμορφα και ευοίωνα πράγματα να συμβαίνουν γύρω σου…

Περιμένουμε το επόμενό σας βήμα…

Μπράβο παιδιά!

Ε.