Διάλεξε και Bon Voyage!!

41

H αλήθεια είναι πως δεν μου αρέσουν οι απόκριες, αλλά αν είναι να πάω στο Ρίο ντε Τζανέιρο..ok θα κάνω την καρδιά μου πέτρα!

Στην Ελλάδα γιορτάζουν τις απόκριες από άκρη σ’άκρη, με μεγαλειώδεις παρελάσεις σε πολλές πόλεις. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες γίνονται ένα με τους ακόλουθους του Διονύσου, και όλοι οι άνθρωποι κάθε ηλικίας γίνονται μικρά παιδιά και χορεύουν στους δρόμους.

Ο σκοπός μου σήμερα είναι να σας παρουσιάσω μέρη στην Ελλάδα που πραγματικά αξίζει να επισκεφτείς αν σου αρέσουν και εσένα οι απόκριες…αλλά και να μην σου αρέσουν σίγουρα θα περάσεις super!

Εντάξει και εννοείται πως θα ξεκινήσω από την….

ΠΑΤΡΑ

ÊáñíáâáëéóôÝò óôïõò äñüìïõò ôçò ÐÜôñáò. Ïëïêëçñþèçêáí óÞìåñá ïé åêäçëþóåéò ôïõ Ðáôñéíïý Êáñíáâáëéïý ìå ôç ÌåãÜëç ÐáñÝëáóç ôùí ÐëçñùìÜôùí, óôïõò êåíôñéêïýò äñüìïõò ôçò ÐÜôñáò. ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2005.

Θεωρείται η Βασίλισσα του Καρναβαλιού και όχι άδικα! Η πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας φοράει τα γιορτινά και τα πολύχρωμά της από τις αρχές του μήνα και όλη η πόλη μετατρέπεται σε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτυ.

31

 

ΞΑΝΘΗ

33

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι είναι από τα πιο φημισμένα της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων γενικότερα. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

34

 

ΡΕΘΥΜΝΟ

35

Το Καρναβάλι του Ρεθύμνου θυμίζει άλλες εποχές. Κινείται σε Βενετσιάνικους ρυθμούς, με ρομαντικούς χορούς και το νοσταλγικό του άρωμα φτάνει σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο στην Κρήτη. 

36

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

37

Η “Πριγκίπισσα της Μεσσηνίας” φοράει τα καλά της και με τεράστια αποκριάτικα πάρτυ αλλά και με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους δημιουργεί την δική της γιορτινή ατμόσφαιρα.

38

 

ΣΥΡΟΣ

39

Όλο το νησί βρίσκεται στην καλύτερη φάση του. Χρώματα και αρώματα παντού, εκπλήσσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Τραγούδια ακούγονται από τα μεγάφωνα όλη μέρα και σε κάνουν να γίνεις ένα με τους κάτοικους.

40

 

ΝΑΥΠΛΙΟ

NAUPLIO_BENETSIANIKO_KARNABALI26

Κάθε χρόνο, με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος, όλοι οι δρόμοι του Ναυπλίου μετατρέπονται σε μια τεράστια σάλα χορού και όλοι χορεύουν σε βενετσιάνικους ρυθμούς!

Με τις θεατρικές ομάδες τους καρναβαλιστές του Δρόμου, υπό τους ήχους των Batuca ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι της Commediadell’Arte στο Βενετσιάνικο καρναβάλι του Δήμου Ναυπλίου το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017.  Με επίκεντρο την  πλατεία  Συντάγματος μετατράπηκε η πόλη του Ναυπλίου  σε μια τεράστια σάλα χορού και χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι χόρεψαν σε ρυθμούς ταραντέλας. Το Βενετσιάνικο καρναβάλι του Ναυπλίου, διοργανώνει κάθε χρόνο ,ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Τουρισμού και οι Φίλοι του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.   ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Έχεις όρεξη λοιπόν για μια μινι-απόδραση για να ζήσεις και εσύ σε καρναβαλίστικους ρυθμούς;;

Διάλεξε και Bon Voyage!!

Ε.