TSIPRAS-SAMARAS-BOYLH

Η πραγματική ζωή δεν έχει εκπτώσεις. Δεν ακολουθεί τους νόμους του εμπορίου. Και σαφέστατα, πραττεί καλά. Το να εκπορνεύεσαι όμως για μια φέτα εξουσίας και να παρασέρνεις μαζί σου μία ολόκληρη Ελλάδα-έτσι για το στανιό-είναι ότι πιο φαιδρό και σάπιο έχει να επιδείξει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Δεν διαθέτει τούτη η κυβέρνηση, ούτε ένα δείγμα σοβαρότητας, πόσο μάλλον ικανότητας, για να διαχειριστεί έστω τις ανακοινώσεις και την επιχειρηματολογία των βασικών της αντιπάλων. Όχι πως αυτό είναι το μόνο προβληματικό, κουβέντα να γίνεται. Το επικοινωνιακό παιχνίδι στα χέρια Γεωργιάδη-Βούλτεψη, σε πρίμο σεκόντο υπό την μουσική επιμέλεια κυρίου Σαμαρά, να θέτουν τρομοκρατικά διλήμματα και παρόλες τις προσπάθειες -τις δικές μας και μόνο αυτές- το χρέος να έχει καταστεί πλέον ατομική βόμβα στα θεμέλια τούτης της ρημαγμένης χώρας.

Μην αναρωτιέσαι λοιπόν Αντώνη, γιατί χρειαζόμαστε εκλογές. Καμία διάθεση, λαϊκιστί πρεμούρα, δεν μας γεννήθηκε για να τρέχουμε στις κάλπες. Κάποιος όμως πρέπει να πάρει αποφάσεις. Και ο καιρός που εσύ τις έπαιρνες, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Η μόνη σκοτούρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κίνδυνο για την οικονομία. Ασχέτως αν ο μεγαλύτερος κίνδυνος είσαι εσύ, ξεκάθαρα στο λέω πως μπορείς να διαλέξεις ένα γνωστό ξένο ΜΜΕ ή ένα έγκυρο χρηματοπιστωτικό οίκο και να μας δώσεις τα στοιχεία της κατηγόριας, για να καταλάβουμε και εμείς οι δύστυχοι. Αντ’αυτού τσιμουδιά. Ούτε λέξη. Αν έχεις κάτι να μας πεις, πες το ξεκάθαρα και θα είναι η μοναδική φορά που ο λαός θα “παραδεχτεί” τον πρωθυπουργό του. Μέχρι τότε μείνε στη σιωπή, μετρώντας κουκιά για την προεδρική εκλογή.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να επιδείξει κάτι φρονιμότερο. Με ένα Τσίπρα να έχει σηκώσει τον “αμανέ”, υπερόπτη και αλλαζόνα. Είχαμε και από τέτοιους πρωθυπουργούς Αλέξη, δεν μας χρειάστηκαν άλλοι. Σιχαθήκαμε την ηλίθια μαγκιά σας και την “πάλαι ποτέ” αιώνια γραφικότητα σας. Δεν ψάχνουμε για σωτήρες. Πάρτε το επιτέλους χαμπάρι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει έναν δικό του κόσμο, όπου κατοικεί μέσα σε αυτόν. Δεν θα αναφερθώ στις υποσχέσεις και στις αερολογίες του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ήδη κουράστηκα. Θα αναφερθώ όμως στην ψευδαίσθηση που έχουν πως αυτοί δικαιούνται, ενώ οι “άλλοι” όχι. Μια καινούργια ελιτ…μια ελίτ ξιπασμένη, άκαιρη, εκτός πραγματικότητας. Ότι τί; Θα έχει δικαίωμα ο Αλέξης, να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των Ισπανών, των Ιταλών, των Γερμανών, θα μπορεί να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να δεχτεί τις απαιτήσεις του, με την εκλογή του θα αλλάξει ο χάρτης των συμμαχιών στην Ευρώπη…αλλά οι ξένοι απαγορεύεται να έχουν άποψη και λόγο στα εσωτερικά μας; Πραγματικά Αλέξη Τσίπρα, που κρυβόσουν τόσα χρόνια;

Και για να μην αφήσει το Roomnews κανένα αναπάντητο ερώτημα, αν συνεχίσει στο ίδιο “τροπάρι” ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα χρειαστεί κανένας Σαμαράς για να οργανώσει bank run. Μια χαρά θα τα έχεις καταφέρει Αλέξη μοναχός σου.