Σημαντικές πολιτικές εξελίξεις. Παραμένει η Κυβέρνηση Τσίπρα ή αλλάζει το σχέδιο;

1415285_10152444782983054_1919346421_o

Δύσκολη μέρα για την “πρώτη φορά αριστερά”. Ο Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει δύο σοβαρά μέτωπα…αυτό του εσωτερικού και αυτό του εξωτερικού. Τί επιλέγει να κάνει.

Σε περίπτωση που όντως πιέσει να παραιτηθεί ο κύριος Μουζάλας για τη δήλωση του περί “Μακεδονίας” αναφερόμενος στην ΠΓΜΔ , προκύπτει πρόβλημα με το εξωτερικό. Οι ξένοι εταίροι σέβονται και εκτιμούν το πρόσωπο του κύριου Μουζάλα και βρίσκουν και μία διέξοδο συνεννόησης με την Ελλάδα. Χρήσιμος συνεργάτης και συνεννοήσιμος.

Σε περίπτωση όμως που ο Τσίπρας παρακούσει την εντολή Καμμένου και τον παρακάμψει, τότε τίθεται θέμα αμφισβήτησης στην κυβέρνηση συνεργασίας. Παρόλο που έχω ουκ ολίγες φορές εναντιωθεί με άρθρα μου για τη στάση Καμμένου, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως έχει βάλει πλάτες για να στηριχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Φυσικά για δικούς του πολιτικούς σκοπούς αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο.

Αν εξετάσουμε και τη στάση Μητσοτάκη σήμερα το πρωί, που με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, δυνάμωσε τους τόνους και ζήτησε και εκείνος τη παραίτηση Μουζάλα, προκύπτουν σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα. Ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να κάτσει στη γωνιά του και να αφήσει να αλληλοφαγωθούν Τσίπρας-Καμμένος με απότερο σκοπό τη πτώση της Κυβέρνησης. Ο Μητσοτάκης όμως δεν θέλει να αναλάβει διακυβέρνηση μιας και αυτή τη στιγμή θα πάρει την πιο καυτή πατάτα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Συμφέρει λοιπόν να παραιτηθεί ο Μουζάλας και τα πράγματα στον πολιτικό χάρτη να μείνουν προς το παρόν ως έχουν.

Τι κάνει ο Τσίπρας; Ερώτημα που θα απαντηθεί ση διάρκεια της μέρας. Ετοιμαζόμαστε για σοβαρές πολιτικές εξελίξεις.