Γλίτωσες Παντελή Παντελίδη
Καλό παράδεισο άνθρωπε. Βρες το φως σου και τραγούδα ανέμελος επιτέλους. Κουράγιο στα στήθη που σε τάισαν γάλα.

Σας ενόχλησε, μαθαίνω, που σκοτώθηκε ένας 32 χρονος σε τροχαίο. Είχε τζιπ δανεικό, συνεπιβάτισσες όμορφες και ταχύτητα. Ό,τι ακριβώς φέρνει ονειρώξεις. Μία ακόμη υπενθύμιση να μισήσεις έναν ακόμη νεκρό. 

Είχε και θάρρος ο τύπος, εμφανίστηκε ένα απόγευμα να τραγουδάει στο μπάνιο του, να τον ακούν και να τον βλέπουν πολλοί, να αρέσει πολύ. Είχε όμως κι αφέλεια, πίστεψε πως όλοι οι απλοί επιθυμούσαν έναν απλό να γίνει κάποιος. 

Τραγούδησε καλά, συνεργάστηκε άψογα, χαμογελούσε πολύ, ήταν ευγενικός, διέθετε απλότητα και μοίραζε το θάρρος του σε όσους πάλευαν με την ζωή. Αγαπούσε κι αυτό δεν το συγχωρεί κανείς. 

Ένας ζωντανός που λυσσομανούσαμε να δείχνουμε πως δεν ξέρουμε τ’ όνομά του, πως ήταν ασήμαντος κι εμείς πιο ζόρικοι απ’ αυτόν που τρώμε τα σκατά του αφεντικού και της γειτόνισσας στο κεφάλι μας, πως πήρε περισσότερα απ’ όσο άξιζε αφού εμείς δεν είμαστε άξιοι να κρίνουμε την μάνα που μας έκανε και όλα εκείνα που αρνούμαστε να σιχαθούμε στους εαυτούς μας. 

Να τον σκοτώσουμε, είναι η απόφαση. Χίλιες φορές όσο είναι ζωντανός, δεν μπορεί θα σταματήσει να είναι άνθρωπος. Χίλιες φορές όσο είναι νεκρός, δεν γίνεται θα πάψει να έχει ακόμα αξία το όνειρό του. Χίλιες φορές όσο έχουμε τον σκοπό από ένα τραγούδι του στο μυαλό μας, δεν πάει άλλο πρέπει να πεθάνει εντελώς.  

Γλίτωσες Παντελή Παντελίδη, μπορείς να είσαι ελεύθερος απ’ τα ανθρώπινα δεσμά της πόζας, του εγωισμού, του φθόνου, της κακίας χωρίς σύνορα, της ζήλειας των λίγων. Και της κατάντιας να επιμένεις να διαφέρεις σε μία ακόμη κοινωνία που κρίνει την ιστορία άλλων κοινωνιών, τα έθιμά τους, τους ανθρώπους τους δικούς της που πρέπει να μείνουν αμόρφωτοι, απαίδευτοι, μικροί σε όλα και μίζεροι. Οι ζωντανοί της να είναι αόρατοι, οι νεκροί της άκλαυτοι, να τους συγκρίνουμε με καλύτερους νεκρούς που άλλοτε είχαμε κράξει και ο καναπές της μεγάλος να χωράει την σαπίλα μας. 

Καλό παράδεισο άνθρωπε. Βρες το φως σου και τραγούδα ανέμελος επιτέλους. Κουράγιο στα στήθη που σε τάισαν γάλα. 

Γεια σου.