kwnstantopoulou-zwi-vouli-proedros-708_0

Μου ζητήθηκε να γράψω ένα άρθρο για το φαινόμενο «Ζωή Κωνσταντοπούλου». Μα τί να πρωτογράψω η δόλια; Στην αρχή μου άρεσε πολύ η ιδέα μιας νέας και σύγχρονης γυναίκας στην Βουλή. Τώρα με έχει κάνει και προβληματίζομαι…. τί μπορεί να πήγε στραβά;;! Ώρες-ώρες μεταμορφώνεται! Μα καλά, έτσι ήταν αυτή; Να δείς που έχει μελετήσει τη Θάτσερ τόσο, όσο κανέναν στην παγκόσμια πολιτική σκηνή! 

Απο τη στιγμή που έγινε Πρόεδρος της Βουλής έχει έρθει αντιμέτωπη με σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο. Ας θυμηθούμε μερικά παραδείγματα.. 

Περίπτωση 1: Θεοδωράκης VS Κωνσταντοπούλου 

Κόντρα άνευ προηγουμένου πυροδότησε μια παρατήρηση της Προέδρου πρός έναν βουλευτή του Ποταμιού λέγοντας «Κύριε Ψαριανέ, μή κάνετε χειρονομίες». Τί το ήθελε; Ο Σταύρος Θεοδωράκης την κατηγόρησε πως συγκαλύπτει την άκρα δεξιά λέγοντας «Μπορείτε να προσέχετε και δεξιά σας κα. Πρόεδρε. Κυρία Κωνσταντοπούλου έχετε αποδείξει και στο παρελθόν και δεν πρέπει να εκτίθεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα με την όρασή σας στα άκρα δεξιά».  

Ποιός είδε την Ζωή και δεν την φοβήθηκε! Η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε λέγοντας «Αναμένω κ.Θεοδωράκη να συμμετάσχει το κόμμα σας στην επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, γιατί έχετε σοβαρό πρόβλημα να συμμετέχετε σε αυτή τη συζήτηση που ανάγεται στα εγκλήματα ναζί στη χώρα μας».  

Περίπτωση 2: Ελ. Βενιζέλος VS Ζωή Κωνσταντοπούλου 

Και εκεί που είχαν ανάψει για άλλη μια φορά τα αίματα, και ο Βενιζέλος κατηγορούσε τους χειρισμούς του κ.Βαρουφάκη (βγάλε τη σκούφια σου και βάρα με!)….Τσούπ! Να’την πάλι η Κωνσταντοπούλου. Την ώρα που ο κ.Βενιζέλος είχε τελειώσει τον λόγο του και βρισκόταν πια στα έδρανα, του απηύθυνε τον λόγο επί προσωπικού η κυρία Πρόεδρος. Ο (τότε) Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως ο Κανονισμός της Βουλής προσδιορίζει το πότε και πώς απευθύνεται ο Πρόεδρος στο πολιτικό σώμα και ζήτησε, ευγενικά μεν, να τιμήσει την θέση της και σε περίπτωση που της πέφτει μεγάλη να προσαρμοστεί. Ωχ Παναγία μου!! 

Περίπτωση 3: Άδωνις VS Ζωή 

Τρομερό δίδυμο, δεν μπορείτε να πείτε!;! Μήλον της έριδος σε αυτή την περίπτωση ήταν η παρέμβαση του κ.Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ.Καμμένου, που είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση – ναι, και εδώ – της Προέδρου λέγοντας «Σας υπενθυμίζω ότι είναι συζήτηση πολιτικών αρχηγών. Θα σας παρεξηγήσουν». 

Εγώ μόνο που σκέφτομαι τα μούτρα του Άδωνι, γελώ! 

Εννοείται τέλος, πως η Πρόεδρος της Βουλής δεν περιορίστηκε μόνο στο πολιτικό σώμα. 

Περίπτωση 4: Αστυνομία/κ.Πανούσης VS Ζωή 

Όλοι θυμόμαστε το περιστατικό με τον επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας και το «μπλόκο» σε διαδηλωτές, το οποίο εκτυλίχθηκε πριν λίγο καιρό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και την αντίδραση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση. 

Βέβαια, το θέμα δεν μένει εκεί. Νέο περιστατικό εξελίχθηκε προ ολίγων ημερών, κατά το οποίο η κυρία Κωνσταντοπούλου απαγόρευσε με εντολή σε άντρες των ΜΑΤ να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες της Βουλής, εκτός και αν είναι ντυμένοι με πολιτικά (Πάρτε και ένα σακάκι μαζί σας ρε αδερφέ!!). Κατηγόρησε μάλιστα τον αναπληρωτή Υπουργό πως υποδαυλίζει την αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής εκ μέρους αστυνομικών δυνάμεων. 

Μέχρι και για ……….. bullying (!) κατηγόρησαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου οι ένστολοι. Τραγικό; 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και εκτός (πράγμα αναμενόμενο) αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό βέβαια δεν είναι κατακριτέο, ίσως οδηγήσει σε κάτι καλό τελικά. Για πολλούς η κυρία Κωνσταντοπούλου θεωρείται υπόδειγμα προέδρου της Βουλής κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Και ίσως έχουν δίκιο. 

Έχει και εκείνη όμως πέσει σε αντιφάσεις και πολλές φορές η στάση της θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί παραβατική. Απο την πλευρά του ο κ. Τσίπρας έχει πάρει αποστάσεις απο την κατακριτέα , για πολλούς, συμπεριφορά της αλλά δεν έχει δώσει όμως και κάποια λύση. 

Κύριε Τσίπρα κάντε κάτι……δεν δαγκώνει……….μάλλον!