Η δήλωση που πρέπει να γίνει viral

«Τα ακούω και τα διαβάζω και εγώ αυτά τα σενάρια (περί εκλογών). Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά – σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος σκέφτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε, τις ζητάει, είναι δύο φορές ανόητος.» 

Και είναι μία δήλωση που πρέπει να συζητηθεί, πόσο μάλλον να απαντηθεί. Εν μέσω θερινών νυχτών, για κάποιους μπορεί και να είναι άσκοπο να αρθρογραφώ για έναν πρωθυπουργό που δεν περίμενε τις θερινές νύχτες για να απουσιάσει, μιας και δηλώνει απών μήνες τώρα. Απασχόλησα λίγο το μυαλό μου με τούτη τη δήλωση και μου αρκούσαν τελικά λίγα δευτερόλεπτα για να προσβληθώ. 

Η “τρομοκρατία” δεν συμβαίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Υπάρχουν οι φορές που κάποιοι την δημιουργούν. Κάποια ελεύθερα πνεύματα, υποτιθέμενα δημοκρατικά μυαλά. Επί προσωπικού, δεν θα έπρεπε να με προσβάλει η δήλωση του πρωθυπουργού ΜΟΥ, διότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να εκτιμώ την γνώμη του, πράγμα που δεν συμβαίνει ούτε στο ελάχιστο. Το “αλλά” σε αυτή τη παράγραφο βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Αλλά, δεν δέχομαι ο άνθρωπος αυτός που κάποτε ήταν παράδειγμα και τώρα ένας απλά αποτυχημένος καρεκλοκένταυρος, ο πρωθυπουργός ΜΟΥ, να με αποκαλεί ανόητη. Και αν τούτο το δικαίωμα το έχει αρπάξει δια της βίας και της “τρομοκρατίας” που έχει επιφέρει στα μυαλά και στα σπιτικά μας, λυπάμαι αλλά από αυτό το μυαλό και το σπιτικό δεν θα περάσει.

Και ξέρετε γιατί; Γιατί έχω κάνει το επάγγελμα μου, χόμπι. Γιατί για τα όσα πάλεψα και παλεύω ακόμα, έχουν καταντήσει παιχνίδια μου. Γιατί δεν βγάζω μια δεκάρα. Παραμένω τουλάχιστον στυλάτη, δικαίωμα που δεν θα μου πάρει ποτέ το απαίσιο γούστο του. Και μην αρχίσουμε την κουβέντα, “δεν μας έφερε μόνο αυτός εδώ”. Όντως. Εκείνος όμως για το “ανόητο” μυαλό μου, είναι λίγος και ανεπαρκής, επικίνδυνος και αλλαζόνας. Και είναι θεμελιακό μου δικαίωμα ως πολίτης να ζητώ την απομάκρυνση του. Και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το πάρει όσες περίτεχνα κωλοτούμπες και αν κάνει ο mister Circus. 

Ήθελα να μοιραστώ αυτές τις λίγες σκέψεις μαζί σας. Αυτό που εύχομαι είναι όχι τόσο να διαβαστούν, αλλά η δήλωση του πρωθυπουργού ΜΟΥ, να γίνει viral στα accounts σας.