55555

 Διάβασα πολλά και άκουσα πολλούς. Να σας πω την αλήθεια μέχρι τον Φεβρουάριο γούσταρα πολύ την στάση του Γιάνη – ναι, του Βαρουφάκη. Έλεγα.. “επιτέλους ένας άνθρωπος με….. μυαλό!”

Τα πράγματα δεν κύλησαν ακριβώς όπως άρχισαν. Μέχρι πριν από μερικές μέρες ήμουν υπέρ της μίας άποψης. Ήθελα – και εξακολουθώ να θέλω – την Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα άλλαξα πάλι γνώμη. Τί θα ψηφίσω; ΔΕΝ θα ψηφίσω. Οι λόγοι; Απλοί.

Από την μία πλευρά οι φίλοι μου, οι “ΟΧΙ”. Φανατικοί υπέρ αυτής της άποψης, προσπαθούν να κάνουν αυτή την επανάσταση, που κατά την γνώμη μου έπρεπε να είχαν κάνει καιρό τώρα.. ίσως απ’την 20η Φεβρουαρίου; Λέω εγώ τώρα…

Απ’την αντίπαλη πλευρά βρίσκονται οι φίλοι μου οι “ΝΑΙ”. Και αυτοί εξίσου φανατικοί, κατηγορούν την Κυβέρνηση Τσίπρα για ψεύδη – βγάλε την σκούφια σου και βάρα με – αλλά και αυτοί θα μπορούσαν να μιλήσουν την 20η Φεβρουαρίου..αλλά πάλι δεν άκουσα τίποτα.

Βαρέθηκα και κουράστηκα να βλέπω φίλους μου να τσακώνονται γιατί απλά έχουν διαφορετική άποψη. Και όχι μόνο να διαφωνούν αλλά ξαφνικά να..διχάζονται! Πόσο εύκολο ήταν τελικά ε;; 

Για αυτό φίλε μου θα “ψηφίσω” αποχή. Βέβαια τώρα δεν θα παραλείψουν να μου προσάψουν τα “Δεν έχεις άποψη” και “Θα αφήσεις τους άλλους να αποφασίσουν και να ελέγξουν το μέλλον σου” και όλα αυτά τα κουραφέξαλα!!!!!

Στις εκλογές των τελευταίων ετών η αποχή είχε τεράστιο ποσοστό. Αν δεν είχε, ίσως και να μην φτάναμε σε αυτά τα χάλια..

Θα αφήσω λοιπόν αυτούς που “εξέλεξα” να κάνουν αυτό για το οποίο τους “εξέλεξα” γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Αφού είναι υπέρ του “ΟΧΙ” ας το πούν να τελειώνουμε επιτέλους! Ας μην υπέγραφαν στις 20 Φεβρουαρίου.

Αν είναι υπέρ του “ΝΑΙ” ας το πούν και αυτό για να δούμε πώς θα πορευτούμε από εδώ και στο εξής.

Δεν πρόκειται να ψηφίσω κανένα “ΝΑΙ” ή “ΟΧΙ” λοιπόν. Τα είδα τα πράγματα έτσι, τα είδα και αλλιώς. Θέλω την χώρα μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά διάβασα και απόψεις – ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ – που με έκαναν να δώ και την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Όχι, δεν θα πάρω καμία ευθύνη εγώ. Είμαι ευθυνόφοβη; Ίσως. Ίσως όμως δεν βρίσκω σωστή και δίκαιη καμία από τις δύο θέσεις – γιατί σε αντίθεση με πολλούς, εγώ τις διάβασα και τις δύο. 

Συνεχίστε λοιπόν να τρώγεστε. Βάλτε τα με τον φίλο σας γιατί δεν έχει την ίδια άποψη με εσάς. Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες. Πάντα αγαπούσαμε τον Εμφύλιο!

Εγώ πάντως σταματώ εδώ. Είμαι και με τις δύο πλευρές αλλά και με καμία.

Δεν ξέρω τί μέλλει γενέσθαι. Δεν ξέρω πως θα είναι καλύτερη η ζωή μου. Το μόνο που ξέρω είναι πως πλούσια δεν πρόκειται να γίνω. Θα συνεχίσω να δουλεύω 12 ώρες την ημέρα και θα παρακαλώ να με πληρώσουν, όπως και αν έρθουν τα πράγματα. Ο μισθός του πατέρα μου δεν πρόκειται να αυξηθεί..απεναντίας ίσως ελλατωθεί και άλλο οπότε……… ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.

Αυτά….. Τουλάχιστον θα έχω την συνείδησή μου καθαρή.

 

*Και επειδή πολλοί απ’το προηγούμενο άρθρο μου ίσως βγάλατε το συμπέρασμα πως ανήκω στην άκρα δεξιά παράταξη – πράγμα όχι κακό γιατί τα πιστεύω του καθενός είναι αποδεκτά- να σας ενημερώσω ανοιχτά πως εγώ στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα τον κ. Λεβέντη, και ποτέ άλλοτε δεν έχω κάνει αποχή.

Γειά σας και καλό αγώνα να έχετε. Εγώ την Κυριακή θα είμαι σε μία παραλία και θα πίνω μπύρες!