Θα το κάνω καθαρό…

Θα το κάνω καθαρό. Ο πλανήτης κινείται με πολλές ταχύτητες, ανάλογες ποιες φοβούνται ή δεν φοβούνται οι άνθρωποι. 

Ακόμα σέρνεται κόσμος για ένα ξεροκόματο ματαιοδοξίας σε γραφεία βουλευτών, βγάζει φωτογραφίες, καμαρώνει, χορεύει για εκλογικές νίκες, παλεύει να βγει στα μπουζούκια, να μη φανούν τα φθαρμένα γοβάκια, λέει «οι παλιές καλές μέρες». 

Αν δεν γελούσε ο υπόλοιπος μισός κόσμος θα έκλαιγε απ΄ το πόσο αργά προχωράει η ανθρωπότητα στην ουσία και στην αλήθεια της ζωής. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι φοράς, αν βγήκες για καφέ, αν βρήκες κάπου να χωρέσεις, αν δεν βολεύτηκες ακόμα ή πόση τζάμπα ψυχοθεραπεία κάνεις στο ίντερνετ. 

Κανείς δεν νοιάζεται αν έχεις να φας, αν στο επόμενο λεπτό θα είσαι ζωντανός ή πως θα πεθάνεις. Φρόντισε μόνο να κάνεις χώρο για να καταναλώσουμε κάτι ακόμα. Να βρούμε μία γωνία να κλάψουμε κρυφά, γιατί ακόμα λέμε πως είμαστε σπουδαίοι. 

Και μέχρι να χορτάσουν όλοι όση βαρβαρότητα απέμεινε κι όση χυδαιότητα πουλιέται ευτυχώς που υπάρχει το ίνσταγκραμ. Ο χώρος για κάθε νευρώσεις ναρκισσισμού και το τουίτερ ο χώρος για κάθε αμπελοφιλοσοφία της θέασης. 

Δεν είμαστε όλοι το κοινό σας, ούτε καλύπτουμε το κενό της μαμάς σας και οπωσδήποτε δεν ζούμε με το φοβερό δράμα σας. Υπάρχει πολύς κόσμος που είναι ειλικρινά ευτυχισμένος κι εύχεται να γίνετε κι εσείς.