Το νταηλίκι του ελεγκτή

Κανένας ελεγκτής δεν έχει δικαίωμα να κάνει προσωποκράτηση, πόσο μάλλον να ακουμπάει επιβάτη. Με ωραίο τρόπο να εξηγούσαν στην επιβάτιδα ότι είναι μέρος μιας διαδικασίας που πρέπει για να της γράψουν πρόστιμο για το εισιτήριο που δεν είχε και όχι να πουλάνε νταηλίκι με πατρικό ύφος Ελληνάρα που φωνάζει και οι υπόλοιποι πρέπει να σιωπήσουν επειδή έχει κοιλιά. 

Η κοινωνία μας έχει εκπαιδευτεί καλά να δέχεται ως παρανομία μόνο το 1 ευρώ ή το ένα εισιτήριο που μπορεί να μη βρει κανείς και να μην αναγνωρίζει το έγκλημα του λευκού περιλαιμίου. Με λίγα λόγια είναι πρόβλημα η οικονομία του δρόμου, της καθημερινότητας και πάει την χώρα πίσω για ένα ευρώ, αλλά είναι μια χαρά να είναι στις βίλες τους και να κάνουν πολιτική με τα δικά μας λεφτά όλοι οι ανεπρόκοποι που έγιναν βουλευτές.

Το κορίτσι που φωνάζει γιατί δεν διανοείται ότι ένας άσχετος, ξένος της κάνει κεφαλοκλείδωμα για να την κρατήσει στη θέση της δεν μας αρέσει, αν όμως ήταν ξέκωλη στην εκπομπή του Θέμου δεν θα ενοχλούταν κανείς για την κακομαθημένη νέα γενιά. Όσο καταναλώνουν τα μικρά βλαμμένα σε μπαρ, μπουζούκια και σταρς είναι καλά, όσο φωνάζουν για κάτι που γίνεται εις βάρος τους είναι οι πιο καλοί κάδοι για να δεχτούν το βόθρο που κρύβαμε μέσα μας.