11667241_10153442412299458_998856038_n

Και ήρθε κύριοι η ώρα που πρέπει να βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα. “Μα αυτό είναι δημοκρατικό”, μπορεί να υποστηρίξει κάποιος. Και δεν έχει άδικο. Αλήθεια, την δημοκρατία την σκεφτόμαστε και την επικαλούμαστε μόνο όταν βρισκόμαστε μπροστά από αδιέξοδο;;,

Τόσα χρόνια πού ήταν η Δημοκρατία; Όταν ο καθένας από εμάς ζητούσε από πολιτικούς και βουλευτές – όλων των πολιτικών κομμάτων- κάθε είδους ρουσφέτι..πού ήταν η Δημοκρατία; Όταν τόσα χρόνια κυνηγούσαμε Ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις για ιδιωτικές και μή επιχειρήσεις, για την γεωργία (βλέπε γεωργικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις)…. πού ήταν η Δημοκρατία;; Όταν δηλώναμε “φτωχοί” ενώ δεν ξέραμε τί έχουμε, όταν κάναμε λοβιτούρες στην εφορία για να μην πληρώσουμε ότι έπρεπε ….. πού ήταν η Δημοκρατία;;

Και βέβαια θα μου πείτε “Μα εγώ δεν έχω ζητήσει κανένα ρουσφέτι κοπέλα μου, δεν έχω κλέψει το κράτος, δεν έχω λεφτά για να τα ¨κρύψω”‘. ΟΚ, δεκτό. Και πού ήσουν κύριέ μου εσύ τόσα χρόνια; Γιατί δεν μιλούσες; Τί ψήφιζες και γιατί;;;

Ξέρετε πού βρίσκεται το λάθος; Ότι δεν έχουμε Πολιτική Παιδεία κύριοι. Δεν ξέρουμε τί ψηφίζουμε και γιατί το ψηφίζουμε. Αγνοούμε τί στα κομμάτια υποστηρίζει το κόμμα για το οποίο σηκώνουμε τα μπαϊράκια και παίρνουμε τους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα. Τί σημαίνει Αριστερά; Τί Δεξιά; Τί Κομμουνισμός; Σας προκαλώ κύριοι. Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ποιές είναι οι Αρχές της καθεμίας Πολιτικής Ιδεολογίας.

Βαρέθηκα πια να βλέπω ψευτο-κουλτουριάρηδες “Αριστερούς” (γιατί έτσι αυτο-βαφτίζονται) με βίλες, εργοστάσια και Cherokee, που στην ζωή τους δεν έχουν διαβάσει ποτέ Karl Marx , αλλά το παίζουν αριστεροί γιατί έτσι τους είπε ο μπαμπάς, η μαμά ή η φοιτητική πολιτική παράταξη.

11660432_10153442411594458_1313461410_o

Βαρέθηκα να βλέπω “Δεξιούς” οι οποίοι το παίζουν Εθνοσωτήρες και πατριώτες. Πατρίδα- Θρησκεία-Οικογένεια λένε και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους.

“Είσαι Φασιστής” φωνάζουν οι μέν…… “Είσαι Κομμούνι” φωνάζουν οι δέ. Εάν τους ρωτήσεις τί σημαίνει Φασισμός και τί Κομμουνισμός δεν ξέρουν να σου πούν… Παρατηρούσα κάποια παιδιά τότε στα κινήματα των “Αγανακτισμένων” που χρησιμοποιούσαν τον όρο “Φασίστας” αλόγιστα… απευθυνόμενοι σε οποιονδήποτε δεν συμφωνούσε με τις δικές τους πολιτικές πεποιθήσεις.. (πολιτικές πεποιθήσεις….τελοσπάντων). Μά είναι ποτέ δυνατόν; Πού πάμε;

Βγήκαν ξαφνικά όλοι μπροστά και έγιναν Πατριώτες και λένε “ΟΧΙ”, και το συγκρίνουν με το “ΟΧΙ” του Μεταξά. Είμαστε για γέλια. Δηλαδή αυτοί είναι Πατριώτες και οι υπόλοιποι που θα ψηφίσουν “ΝΑΙ” δεν είναι; Δηλαδή πατριώτης είναι αυτός που έχει κάνει υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος εις βάρος μου και θα ψηφίσει “ΟΧΙ” και εγώ που θα ψηφίσω “ΝΑΙ”, που δουλεύω 12 ώρες την ημέρα, που δεν πληρώνομαι, που δεν έχω καταθέσεις στην τράπεζα ούτε 1 ευρώ δεν είμαι Πατριώτης; Δηλαδή τα δικά σου παιδιά θα είναι περήφανα για εσένα επειδή ψήφισες “ΟΧΙ” ενώ τα δικά μου παιδιά δεν θα είναι περήφανα για εμένα; ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ.

Σκεφτείτε το λίγο απλά. Αφήστε τις φανφάρες και τους ψευτο-πατριωτισμούς! Δανειστήκαμε; Δανειστήκαμε. Δανειστήκαμε γιατί ήμασταν ανίκανοι, σαν λαός και με τις κυβερνήσεις που κατά καιρούς είχαμε, να τα βγάλουμε πέρα. Τώρα μας τα ζητούν πίσω. Δικαίωμα δεν έχουν;Αυτοί δεν μας τα δάνεισαν; Δηλαδή εσείς δεν ζητάτε τα λεφτά σας από κάποιον στον οποίο έχετε δανείσει; Γιατί εγώ το κάνω. Αρνούμαστε δηλαδή να πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε;;; Ναι….αυτό ακριβώς. Μα καταλαβαίνετε πόσο τρελό είναι αυτό;

Ζητήσαμε λεφτά από “τοκογλύφους”, υπογράψαμε Συμφωνίες Δανεισμού και τώρα δεν τους τα επιστρέφουμε γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε……. και πολύ μάγκες!!!

Εμένα μου χρωστούν λεφτά. Να μην τα ζητήσω; Να δεχτώ να “κουρευτεί” το χρέος; Δηλαδή εάν μου χρωστούν 500 ευρώ, ας μου δώσουν τα 100 ευρώ και είμαστε κομπλέ.

Και μην μου πείτε πως δεν φταίει αυτή η Κυβέρνηση. Έχουν πέσει υπογραφές από όλες τις Κυβερνήσεις κύριοι για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Φανήκαμε ανάξιοι να εφαρμόσουμε πολιτικές για να ξεπληρώσουμε το χρέος μας και τώρα ποιός φταίει;; Αυτός που μας δάνεισε;; Ας είχατε τα κότσια κύριοι πολιτικοί να το κάνατε όπως η Ιρλανδία. Τα είχατε;; Προφανώς όχι! (και εδώ το “ΟΧΙ” κολλάει).

Και ξαφνικά, μια φορά και έναν καιρό, έγιναν όλοι Πατριώτες. Μιλούν όλοι για πατριωτισμό, μιλάει και ο Λαζόπουλος..και ο κάθε Λαζόπουλος. Ο Λαζόπουλος ρε φίλε….ο Φυγόστρατος!!

Ας ζητήσουμε να μας παρουσιαστούν τα κείμενα και οι προτάσεις των δύο πλευρών και μετά ας αποφασίσουμε τί στο καλό θα ψηφίσουμε. Τουλάχιστον αυτή τη φορά να ξέρουμε τί ψηφίζουμε και γιατί. Και μήν μου πείτε “Δεν χρειάζεται να διαβάσω τίποτα. ΘΑ ψηφίσω ‘ΟΧΙ’ γιατί είμαι πατριώτης και θέλω δημοκρατία και δικαιοσύνη.” Αυτά έχουν χαθεί προ πολλού φίλε μου!!…….. και σε αυτό φταίς εσύ και εγώ.

Ας πορευτούμε λοιπόν όλοι με το γνωστό και αγαπημένο σύνθημα του Πόποτα…..”Εμπρός Πίσω!!”